miercuri, 1 februarie 2012

CANCELARUL BASESCU UITA SI CE-O IMPRUMUTAT DE LA MAREA FINANTA MONDIALA!

Băsescu uită şi ce-a împrumutat de la finanţa mondială

 

Băsescu uită şi ce-a împrumutat de la finanţa mondială
În căutarea tichiei de mărgăritar / Foto: © Gabriela Sabău - Cotidianul
Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a răfuit într-un mod halucinant, marţi, în noua declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, cu actele din 2009 ale propriului său guvern. Acte în urma cărora a mai primit încă un mandat de şef al statului român.

Actele cu care s-a răfuit în ianuarie 2012 garantul constituţional al statului român sunt împrumuturile criminale pentru economia României, din noiembrie 2009.

Împrumturile de la organismele internaţionale au fost destinate atunci exclusiv consumului, adică plăţii de salarii şi de pensii.

Practic, în 2009 clica lui Băsescu a cumpărat pentru Băsescu voturile românilor cu bani de la FMI, bani pe care tot românii aveau să-i plătească, în 2010 şi în 2011, în urma tăierilor de pensii şi de salarii, de majorare şi introducere de impozite, de majorare a TVA etc.

Concret, acest Băsescu a spus, dând din mâini în gesturi largi ca ale predecesorului său preferat, Nicolae Ceauşescu:

@ "(...)Nimeni nu mai poate asigura bunăstarea propriului popor din împrumuturi. Am obligaţia să le spun românilor că iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană."
În noul său acces logoreic, Băsescu T. a încercat să acopere dezastrul pe care l-a creat în România şi a tins să pună batista pe criza economică şi morală profunde care îi scot pe român în stradă de trei săptămâni şi pentru care nu are decât un spate de întors şi bâte, gloanţe ori bocanci de jandarmi în stomac şi pe unde mai nimereşte:

@ "Consiliul European a fost unul decisiv pentru ce se va întâmpla în UE în următorii ani. Arată voinţa liderilor politici de a redresa situaţia economică a UE, situaţie care ajunsese la un stadiu la care opţiunile nu mai puteau întârzia. Şi aşa s-a întârziat mult. Unele state au luat propriile măsuri pentru a preveni derapajul. Astăzi măsurile de cheltuire responsabilă a banilor devin comandament suprem al tuturor statelor membre UE.

Băsescu se dezice pe toată linia de politicienii care i-au asigurat nu mai puţin de zece ani de stat în fotoliul de la Palatul Cotroceni:

@ "Şi România are de luat o decizie foarte grea, ce poate contravine chiar aspiraţiilor sau iluziilor noastre de la intrarea în UE. La Bruxelles nu s-a semnat nimic, ci s-a negociat între liderii politici, în încercarea de a menţine principalul obiectiv al măsurilor ce trebuie luate şi de a răspunde comandamentelor fiecărui stat membru. Forma la care a fost adus tratatul este un compromis care menţine ideea că nimeni nu mai poate asigura bunăstarea propriului popor din împrumuturi. Am obligaţia să le spun românilor că iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană."
Preşedintele României are pretenţia absurdă ca cineva să mai creadă ceea ce spune fără să clipească:

@ "Forma finală a tratatului ne împinge pe toţi cei care vom ratifica tratatul spre a ne corecta obiceiul de a cheltui mai mult decât producem. Al doilea document luat în discuţie priveşte crearea de locuri de muncă. Nu vreau să se înţeleagă că eu sunt cel care vrea să aducă veşti rele românilor. Nu sunt veşti rele. Sunt informaţii care aduc responsabilitate. Ştiu care este diferenţa de salariu dintre salariul din România şi cel din Germania, dar această realitate nu o putem corecta peste noapte."

Băsescu T. dă dovadă de o indecenţă rar întâlnită, dând lecţii clasei politice din care uită că face parte, după semnalele tot mai violente:

@ "Este un moment în care politicienii trebuie să pună armele bătăliei jos şi să vadă ce opţiuni au pentru România. Şi puterea şi opoziţia trebuie să fie responabile de decizia pe care o luăm: mergem cu partenerii înainte sau nu mergem pe această opţiune, precum Cehia şi Marea Britanie, în condiţiile în care doar 25 de state din 27 au fost de acord să meargă pe acest program de reconstrucţie a UE".

Numai un tupeu de joasă speţă poate face apel la raţiunea politicienilor şi acesta e preşedintele României:

@ "Este un apel al preşedintelui către toţi politicienii. Mâine vor veni cei din opoziţie la putere sau nu vor veni, nu ştiu, dar clasa politică trebuie să înţeleagă că este o decizie extrem de importantă a României în ce club intrăm".

Dacă nu ştiaţi, deşi românii o duc rău, în mintea lui Băsescu ţara e bine-merci:

@ "România este într-un avans de doi ani. Avem premise să ne încadrăm rapid în toţi parametrii tratatului."

Şeful statului român a dat în obsesia apelurilor către clasa politică din care face şi el parte dar în care nu se mai include din motive lesne de înţeles:

@ "Apel către clasa politică: să privească la acest tratat pentru a merge înainte spre Europa. Suntem în faţa unei opţiuni fundamentale: ce lăsăm copiilor noştri - o casă sau o datorie."

Garantul constituţional al statului român a fost vizibil deranjat de faptul că publicaţia noastră alături de altele i-a dezvăluit capcanele din discursuri, arătând că el a devenit purtătorul de cuvânt al străinilor care vor să ia pe te miri ce aurul românesc  de la Roşia Montană:

@ "Locurile de muncă - ce spuneam acum câteva zile şi mi se întorcea în cap legat de faptul că preşedintele vrea aurul de la Roşia Montană. Nu, preşedintele vrea locurile de muncă. Ocuparea forţei de muncă devine o chestiune de solidaritate".
În loc să vorbească despre protestele românilor care îl consideră ilegitim şi îi cer să plce dimpreună cu clica sa ilegitimă, acest Băsescu a început să pălăvrăgească povestioare despre documente europene pe care el însuşi nu le înţelege dar pe care i le povestesc specialiştii cu comptenţe în domeniul relaţiilor internaţionale:

@ "Documentul discutat la Bruxelles priveşte stimularea angajării pe piaţa muncii, cu atenţie specială pe tineri.  Se pune accent pe creşterea numărului stagiilor de formare şi a programelor de ucenicie. Vor fi reintroduşi în sistem cei care au părăsit şcoala timpuriu.Consolidarea pieţei interne - o altă direcţie a documentului discutat la Bruxelles, vizând obţinerea până la sfârşitul anului a unui acord în materie de achiziţii publice. Procedurile implică acum întârzieri foarte mari, cu urmări în angajarea forţei de muncă. Stimularea finanţării economiei, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii - o direcţie care vizează angajarea rapidă a fondurilor europene rămase disponibile.Banca Europeană de Investiţii primeşte sarcina de a finanţa crearea întrerpinderilor mici şi mijlocii. Observaţia României: trebuie găsite formule la nivel european pentru inhibarea apetitului delocalizării activităţilor.Tratatul pune în transparenţă modul în care statele Euro şi statele nemebre ale Zonei Euro îşi cheltuiesc banii".

Preşedintele României îşi etalează mai jos tupeul şi orbrăznicia cu greu egalabile, având în vedere că în campania electorală din 2009 se lăuda tocmai cu sporturile de care în 2012 se dezice într-un mod tulburător:

@ "Recomandarea preşedintelui: să schimbăm modul de a face politică, cu referire directă la "sportul cumpărării voturilor cu bani de la bugetul de stat". Demagogia politică a fost puternic susţinută de banii din privatizări. Dacă 12 state ratifică tratatul înainte de 2013, tratatul intră în vigoare. Mă aşteapt ca în toamnă tratatul să fie deja ratificat de numărul necesar de state.Orice stat membru va putea reclama neîndeplinirea condiţiilor din tratat de către un alt stat".

Adept înfocat al supravegherilor, garantul constituţional al statului român nu putea rata subiectul drag inimii sale:

@ "Nesupravegherea a dus la costuri enorme pentru a salva alte state. O simplă demagogie ne-ar putea costa 130 de milioane de euro, raportat la PIB-ul României.Statele membre din Zona Euro pot opta ca parte din prevederile de la Titlurile 3 şi 4 să fie amânate. Dar o amânare poate însemna furtul căciulii, pentru că nota de plată vine la intrarea în Zona Euro".

Traian Băsescu a mai încercat o repriză de prostire în faţă a românilor care aşa cu datorii mici pe cap de locuitor o duc mai rău decât cei care au datorii mai mari:

@ "România are cea mai mică datorie pe cap de locuitor din UE; totalul datoriei este de 97,9 mmiliarde  din care 21 de miliarde sunt datorie publică, iar restul devine datorie privată:datoriile firmelor, ale cetăţenilor, conturile nerezidenţilor). Denu se produce vreo prăbuşire a unor bănci, statul nu are nici o treabă cu datoria privată. Românii au fiecare 4570 euro datorie."

Zâmbind şi uşor asudat, uitându-se deloc întâmplător în diagonală, acest Băsescu a dat-o-n poezii cu versuri albe, absconse:

@ "Avem posibilitatea să lăsăm moştenire o casă şi nu o datorie. Cu cât vom crea mai multe locuri de muncă, cu atât deficitul structural se reduce şi contribuţiile la buget sunt mai mari. Totul este să hotărâm că intrăm în acest tratat. Tratatul este orientat să asigure prosperitate din resursele create de fiecare ţară."

Deşi nu are decât baliverne de spus, preşedintele ţării noastre dragi se plânge că nu e înţeles:

@ "Cel mai greu este să transferăm mesajul corect către populaţie. Dificultăţile pe care le avem sunt generate exact de faptul că am putut gândi că putem trăi bine împrumutându-ne.  Nu propun românilor un viitor de austeritate. Dacă intrăm în tratat, vom fi mult mai atractivi pentru investiţii."
Traian Băsescu are lipsa de bun simţ să le reproşeze celor care i-au executat ordinele fără să scoată vreu sunet tocmai faptul că nu au vorbit. Şi cine are această nemernicie de a le reproşa altora lipsa de comunicare ? Cel care din 2007 încoace nu ştie ce este aceea comunicare dar care justifica interzicerea întrebărilor din cursul declaraţiilor sale de presă prin faptul că nu vrea să încurajeze speculaţiile:
 
@ "Creşterea pensiilor şi a salariilor, nu mă puneţi să comentez declaraţiile care le fac politicienii din partide. Eu sunt unul dintre cei care şi-a călcat cel mai greu pe inimă atunci când a anunţat românii de măsurile care s-au luat. Fac un apel la realism al politicienilor: ştiu că foarte mulţi dintre cei aflaţi la guvernare au sentimentul că şi-au sacrificat voturile, eu le confirm că da şi le-au sacrificat pentru că nu au explicat suficient, dar le-au sacrificat pentru ţară. Să rămână pe această poziţie, România e pe un echilibru fragil."

Dând dovadă de un nou acces de amnezie halucinantă, cel care a anunţat pe 6 mai 2010 că nu sunt bani şi că românilor trebuie să li se ia din bani, când a e vorba de dat bani, nu mai e treaba sa:

@ "Nu preşedintele vă poate spune dacă Romania e pregătită să majoreze veniturile românilor. Cei care făceau ieri declaraţii să vă spună de unde iau, Parlamentul va aproba să dea. Eu nu am identificat din buget un loc din care sa tăiem, să dăm bani."
Acest Băsescu nu cunoaşte ce e acela bun simţ şi nici nu are şapte ani de-acasă. Această clonă a lui Ceauşescu, cel care mai are pretenţii absurde să fie respectat, a spus grohăit aşa despre românii disperaţi care au ieşit în stradă:

@ "Ştiu costurile suportate de români. Nu mă păcălesc numai cele câteva mii care au ieşit în stradă. Sunt mult mai mulţi nemulţumiţi decât cei care au ieşit în stradă şi nemulţumirea este legată exact de aceste reduceri de venituri. "

Cu ţiglele de pe acoperiş zburate de viscole, bietul de el are şi indicaţii desprinse de realitate:

@ "Politicienii mai bine ar lua colegiile la bătut şi ar explica faptul că avem o perspectivă bună.Tratatul trebuie dezbătut de către politicieni. Politicienii şi-au sacrificat voturile pentru că nu au explicat suficient, dar şi le-au sacrificat pentru ţară."

În mintea sa, preşedintele României nu are problemele României ci ale Uniunii Europene:

@ "Nouă nu ne dă fragilitate neapărat situaţia României, ci fragilitatea e dată de semnele care apar din economia UE".

Preşedintele României, Traian Băsescu, părăsit de raţiune pare-se, a denunţat cheltuirea banilor publici cu "plantarea de panseluţe şi lalele" ca să acopere găurile bugetare cu angajarea noi şi noi consilieri prezidenţiali cu leafă grasă şi nesmiţită de ministru la care se adaugă o liotă de angajaţi pentru fiecare dintre ei.

De remarcat este că, apelând la acelaşi tupeu, Băsescu a vorbit de sacrificiile altora dar de ale martorilor săi din PD, UDMR, UNPR care iau două lefuri grase, nimic !
Portocaliii şi acoliţi lor din guvern secătuiesc bugetul naţional al României şi prin luarea lefurilor de parlamentar şi a celor de ministru.

Măcar acum în criză puteau să facă un gest simbolic şi să renunţe la leafa de parlamentar având în vedere că ei lucrează cel mai mult la guvern.

Nesimţirea a devenit sinonimă cu băsismul şi cu PD-ismul, UNPR-ismul şi UDMR-ismul.
Să mai notăm că TVR Info şi-a dus băsismul pe culmi nebănuite cu ocazia acestei noi tânguieli în direct de la Palatul Cotroceni.  În timp ce până şi televiziunile care ţin pe faţă aproape cu Băsescu transmiteau "în fereastră", cum se spune în limbajul de televiziune, participarea liderilor Opoziţiei din România la dezbaterile din Parlamentul European , TVR Info se lăbărţa pe întregul ecran cu Cel Mai Iubit. Halal presă, halal televiziune !

Şi se mai întreabă cineva de ce acest Băsescu s-a răfuit din nou cu Antena 3 prin intremediul ziaristei care nu a făcut altceva decât să pună întrebări simple.

Niciun comentariu: