duminică, 18 septembrie 2011

OANA STANCIULESCU:SCRISOARE DESCHISA CATRE ROMANII DIN DIASPORA!

Scrisoare către diaspora română

autor: Oana Stănciulescu
Dragi români din America,
oana-stanciulescuAm auzit că v-aţi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Washington. Cu această ocazie aţi fost informaţi şi ce o să păţiţi dacă vizitaţi România.
Din păcate, preşedintele Traian Băsescu nu a avut timp să vă spună decât o mică parte din ce se petrece în ţară.
Iată de ce, o să încerc eu să–l completez pe preşedintele Republicii.
Aşadar, după ce o să coborâţi din avion, dacă nu vă aşteaptă nimeni, o să vă fie la fel de greu să ajungeţi în oraş ca şi atunci când aţi plecat din ţară. Taximetriştii vă fură, trenul rapid nu ajunge în aeroport, metrou nici nu se pune problema.
După ce ieşiţi din aeroport, să nu vă miraţi dacă vedeţi că bordurile noi se înlocuiesc cu altele sau că asfaltul bun se sparge ca să fie pus altul în locul lui. Sunt doar nişte afaceri de partid de zeci de milioane de euro.
Dacă mergeţi cu metrolul, staţi liniştiţi, o să ajungă la un moment dat în staţie, dar până atunci, aveţi plasme din metru în metru unde puteţi să vedeţi ce au mai făcut vedetele autohtone. De ce din metru în metru? Pentru că atunci când dai un contract, trebuie să fie unul consistent, nu să-ţi baţi joc.
Dacă purcedeţi la o plimbare la şosea, aveţi grijă, nu beţi nimic, pentru că nu există toalete publice, aşa că fie vă duceţi în parc şi vă orientaţi după miros ca să le găsiţi pe aşa zisele toalete ecologice, fie vă abţineţi până acasă.
Ar fi bine să veniţi în timpul Festivalului Enescu pentru că spectacolele sunt de excepţie, însă, dacă mergeţi la Opera română, îmbrăcaţi-vă ca de plajă pentru că aerul condiţionat ori nu există , ori nu face faţă. Ministerul Culturii este ocupat cu Roşia Montană.
Dacă plecaţi prin ţară, să nu vă miraţi dacă vedeţi copii transportaţi în portbagaj sau în căruţe. Staţi liniştiţi, ei sunt duşi la şcoală. Ghinionul lor este că primarii nu sunt de la PDL, aşa că li s-au luat microbuzele.
Nu vă miraţi nici dacă vedeţi parcuri în pădure, nici sensuri giratorii acolo unde nu e vreo răscruce pentru că sunt investiţii serioase, de milioane de euro, care sigur vor scoate ţara din criză.
Dacă aţi pornit la drum, nu uitaţi să aveţi la dumneavoastră medicamente pentru că spitalele din ţară, acelea care mai sunt deschise, nu vă pot oferi decât un pat.
Dacă vedeţi bătrâni pe marginea drumului, să ştiţi că tocmai s-au întors de la băi sau din excursii prin ţară. Nu, nu din pensia lor, pentru că aceea nu le ajunge nici de mâncare. Din banii strânşi de PDL.
Oricum, ţăranii nu prea mai au ce să facă pe acasă. Dacă recolta este bogată, rămân cu ea deorece nu au unde să o ducă. Depozitele din campania electorală au rămas doar pe hârtie, micile fabrici de prelucrare, la fel. Nu le rămâne decât să dea legumele, fructele, laptele la porci.
Vitezomanii de pe şosele, alea care sunt, sunt beizadele, adică fii primarilor, prefecţilor, directorilor din judeţe. Deci, nu vă puneţi cu ei şi daţi-vă la o parte din calea lor.
Și să nu uit să vă spun, dacă deschideţi televizorul şi auziţi domni care nu vorbesc corect româneşte, nu înseamnă că dumneavoastră aţi uitat limba română, ci că ei sunt agramaţi. De ce apar la televizor? Pentru că sunt miniştri, directori, mahări. Ei conduc România.
Nu v-a spus preşedintele Traian Băsescu asta? Probabil că nu a avut timp!
La plecare, dacă vă decideţi să mai mergeţi prin Europa, să nu vă mire tirurile de la granite, care mişună prin ţară. Ele sunt ca şi invizibile, cel puţin pentru autorităţile române. Până nu se rezolvă problema coafezelor care fac evaziune fiscală, tirurile, vapoarele, vameşii, mai aşteaptă. Ce aşteaptă? Probabil alegerile.
Anul viitor o să fiţi şi dumneavoastră rugaţi să votaţi. Dacă nu vă place ce aţi văzut în România, aveţi ocazia să schimbaţi lucrurile.
În rest, vă doresc numai bine!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Madam Oana,
Sunteti mercenarul de ultima speta a securistului Felix. Sper ca viata sa va ofere doar atat rau cat ati debitat si Dvs. la adresa altora. Mie sila de asemenea caractere.