vineri, 2 septembrie 2011

REBELII AU PRELUNGIT CU O SAPTAMANA ULTIMATUMUL DAT SUSTINATORILOR LUI GADDAFI!

Rebelii au prelungit cu o săptămână ultimatumul adresat susţinătorilor lui Muammar Gaddafi

Ultimatumul fixat de rebeli pentru ca forţele lui Muammar Gaddafi să se predea a fost prelungit cu o săptămână, a anunţat joi un purtător de cuvânt al rebeliunii la Benghazi.
rebeli libia"Le oferim o săptămână în plus. Sirt nu este un obiectiv suficient de strategic pentru a justifica graba", a declarat Mohammed Zawawi, precizând că ultimatumul se referă, de asemenea, la regiunile din sudul şi centrul ţării.
Acest nou termen de o săptămână se va încheia sâmbătă, a precizat el.
"Vrem să oferim timp pentru avansarea negocierilor", a adăugat el.
"Preferăm să îi forţăm să se predea întrerupându-le alimentarea cu apă şi electricitate", a continuat el.
Liderul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), organismul politic al rebelilor, Mustafa Abdeljalil, a adresat, marţi, un ultimatum ce expira sâmbătă susţinătorilor lui Muammar Gaddafi din ultimele fiefuri ale regimului, între care Sirt, situat la 360 de kilometri vest de Tripoli, să se predea.
Rebelii afirmă că negocierile sunt în curs cu demnitarii acestor oraşe pentru a se încerca obţinerea predării lor fără luptă.
"Privilegiem toate iniţiativele care permit ajungerea la un rezultat paşnic dar acest lucru s-ar putea încheia cu operaţiuni militare", a declarat Abdeljalil, sperând că "nu va mai fi nevoie de recursul la forţă".

Niciun comentariu: