sâmbătă, 17 septembrie 2011

UE INDEAMNA LA O SOLUTIE"CONSTRUCTIVA"IN PROBLEMA UNUI STAT PALESTINIAN!

UE îndeamnă la o soluţie 'constructivă' în problema unui stat palestinian

 
Uniunea Europeană /UE/ a luat notă de voinţa palestinienilor de a adera la ONU, dar consideră că 'o soluţie constructivă' capabilă să ducă la reluarea negocierilor de pace este singura cale de a rezolva această problemă, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a şefei diplomaţiei europene Catherine Ashton, transmite AFP.



'Următoarele zile sunt cruciale', a apreciat purtătoarea de cuvânt Maja Kocijancic, după ce vineri preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a afirmat că va prezenta săptămâna viitoare la Adunarea generală a ONU cererea de adeziune a unui viitor stat palestinian.

'Trebuie să vedem detaliile şi calendarul acestei cereri. Împreună cu partenerii noştri din Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, trebuie să ne intensificăm eforturile de a lansa negocieri între părţi cât mai repede posibil. Este singura cale de a pune capăt conflictului' - a insistat responsabilul european.

Surse diplomatice europene au indicat că pentru duminică este prevăzută la New York o reuniune a emisarilor Cvartetului, din care fac parte SUA, Rusia, UE şi ONU, menţionează AFP.

'UE a susţinut întotdeauna cu putere aspiraţiile palestiniene la un stat', a mai amintit Maja Kocijancic, obiectivul ajutorului pentru dezvoltare furnizat de europeni fiind tocmai 'construirea instituţiilor şi infrastructurii viitorului stat palestinian'.AGERPRES

Niciun comentariu: