marți, 13 septembrie 2011

PRESA ROMANEASCA:CINE I-A ARANJAT CU ADEVARAT VIZITA LUI BASESCU LA WASHIGTON!

Cine i-a aranjat cu adevărat vizita lui Băsescu la Casa Albă

Ai auzit că România duce lipsă de asistente? Mi se pare normal: cum apare o asistentă ca lumea, vine un fotbalist sau un milionar și o ia de soție. Bianca Drăgușanu, asistenta lui Capatos, de pildă, s-ar fi căsătorit cu Cristea. Celebrul realizator ne liniștește, însă, spunând la Antena 1 :” Nu cred că Bianca e căsătorită pe termen lung cu Adrian Cristea”. Zii, frate așa! Era un scurt. Un mariaj scurt, care va să zică. Păi, cu căsătorii de astea, de două-trei nopți, să fii mata sănătos, Bianca intră în Cartea Recordurilor, alături de cârnatul lui Oprescu. (Nu te gândi la prostii, Oprescu chiar a umplut, în Piața Constituției, cel mai lung cârnat din lume).
 La Realitatea, Raluca Turcan e întrebată, de Laura Chiriac, despre afirmația ministrului Vreme, care a spus că trebuie să reducem numărul de pensionari. ”O formulare nefericită, dar nu e un capăt de țară, bla, bla, bla”, răspunde Turcan. Peste vreo zece minute și două-trei întrebări, Laura se referă la expresia lui Igaș, care a spus că au fost demiși din MAI cei care n-aveau sânge în instalație. ”O afirmație nefericită”, se repetă Raluca Turcan. Între noi fie spus, fata are dreptate: avem un guvern nefericit, ce afirmații vrei să facă miniștrii? Și când zic nefericit mă refer la faptul că e nefericită alegerea, nu la veselia membrilor Cabinetului. Ăia sunt fericiți, ca toți cei săraci cu duhul.
 Sebastian Lăzăroiu s-a lăudat în Ring că e un adept al austerității, că trăiește cu aer și doarme pe cuie. A dat el declarațiile astea ca să arate că e solidar cu miile de pensionari pe care, așa cum a recunoscut Vreme, vrea să-i elimine? Nu, nu e demagog, cu asceza pe care o afișează încearcă doar să găsească o explicație pentru porecla cu care a fost cadorisit. I se zice Gandhi fiindcă postește, nu fiincă e tuciuriu și tras la față.
 Revista Capital ne spune cine vor fi stăpânii lumii peste două decenii. Dacă ne luăm după articolul publicat în The Economist, pe care îl citează Capital, China va avea, în acel moment, ”valoarea SUA din 1970”. Să înțeleg că locuitorii celei mai populate țări din lume trebuie să se bucure că în 19 ani vor egala SUA de acum 40 de ani? Părerea mea, la cum merg astăzi Statele Unite, este că americanii se vor bucura, în 2030, să mai aibă SUA valoarea pe care o avea în 1970.
 Evenimentul Zilei a descoperit că mama FNI s-a refugiat într-un sat din Făgăraș, unde dă toată ziua la pește. Articolul este o bună momeală pentru câțiva guvizi care vor pune din nou botul la faza cu mogulul rău, adică ”domnul Vântu”. Nu că aș avea argumente să-l apăr, dar să scrie așa ceva în ziarul familiei Bancorescu, parcă nu se face.
 Attila Biro a ajuns la Kabul și a trimis Hotnews  o corespondență de acolo. Practic, este un reportaj despre o japoneză care s-a îndrăgostit de un afgan, după 9/11, și s-a mutat în provincia Bamyam, lângă muntele în care era sculptată statuia lui Buddha. Acolo, a deschis un hotel cu 10 camere, pentru cei pasionați de turismul extrem. Pe japoneza asta trebuia s-o aducă Mazăre la Constanța, nu pe balerinele din Copacabana. Dacă un hotel înconjurat de sârmă ghimpată poate avea un grad de ocupare de 90 la sută, n-am putea și noi să-i ajungem din urmă pe bulgari?
 Carmen Hara a stabilit că Mr. Pink n-o să o ia de soție pe Monica Columbeanu, iar decizia definitivă, irevocabilă și cu titlu executoriu a fost  publicată în Libertatea. Nu-i rău. Dacă n-o ia de nevastă, n-o să aibă de ce să-și dispute copilul pe care tocmai îl face cu chinezul, cum s-a întâmplat cu Columbeanu și Irinuca.
Libertatea m-a adus în prag de infarct. Credeam că am aflat vârsta Monicăi Tatoiu, după ce am văzut titlul: ”Este celebră, are 56 de ani și uite ce bine arată!”. Dar, uite că nu este Tatoiu singura pensionară care arată bine. Tipa din Libertatea era fosta soție a lui Arnold Schwarzenegger. Nu-i vorbă, și dl. Tatoiu e un fel de Arnold. Tu ai rezista alături de celebra tocșoistă atâta amar de vreme?
Alina Vasile și Oana Racheleanu își dau mâna și publică în Adevărul singurul interviu acordat presei române de Nicu Ceaușescu. De fapt, cele două subordonate ale lui Ecrivanul, s-au chinuit să transcrie un interviu cu Nicușor, transmis de Realitatea TV. Interviu era acordat Lidiei Mitchevici, în 1991, pe când celebra ziaristă de investigații se numea Popeangă. Ok, dar de ce este nevoie de două angajate Adevărul pentru o căutare pe net? Dacă ar fi făcut-o, ar fi găsit textul deja transcris, publicat încă din 2010 de către ziarul Puterea. Uite, de asta v-a pus Imre contoar, la intrare și la venire, fiindcă lucrați ca în abataje: niciun pic de inspirație, doar transpirație. Fără nicio aluzie la Cartianu.
 Ciutacule, nu minți! Chiar dacă semnează Daniela Ivan, știu că titlul îți aparține,  e mâna ta, nu te mai ascunde, oricum nu te iartă. ”Blejnar are o nevastă de milioane”, îl ia la mișto pe tartorul Fiscului Jurnalul Național, care dă în subtitlu explicația: ” Afacerile deținute de Andreea Blejnar au înflorit de când soțul ei e șeful ANAF”. Ar mai fi mers un joc de cuvinte cu ”deținute”/ deținuți, dar pentru asta trebuie să așteptăm până după alegeri, ungurii nu vor să plece de lângă PDL.
 Gândul ne spune ”Cine i-a aranjat lui Traian Băsescu vizita la Washington”. Practic, se reia o temă deja publicată de EvZ, acum două săptămâni. Potrivit ziarului cotrocenist, și mai nou, Gândului cetepist, Maior, șeful SRI, ar face jocuri transatlantice, bătându-se pe buric cu administrația de la Casa Albă, care nu mai poate fără el. Mai că-mi vine a crede că Maior intră în campanie electorală, probabil în 2014, la președinție, că se cere un președinte independent ș.a.m.d. Prea își face reclamă, că doar nu-i lovesc pe jurnaliști sursele de informații doar cu vești despre șeful serviciilor de informații, degeaba.
 Mai interesant e Adevărul, care lansează ipoteza că Băsescu are convorbiri secrete la Wahington pe tema gazului de șist, noua sursă de energie a planetei. Nu m-ar mira să discute și despre extraterești, cu Obama, sau măcar cu Biden, dacă nu e șeful acasă. Ce mi-e un OZN, ce mi-e flacăra gazului de șist sau laserul cu care i-am bătut pe ruși în 1968 și care poate fi privatizat, acum, de Patriciu.
 Oricum, toate astea sunt vrăjeli, dacă ziariștii lui Pește transoceanic nu-mi dau în Click! sau CanCan și o poză cu Băsescu, aplicând în Biroul Oval doctrina sa strategică în relația cu Marele Licurici.
 Apropo, Click! publică o fotografie cu Ramona Gabor sărutându-se cu un miliardar din Bulgaria, dovadă clară că își înșală iubitul, nimeni altul decât fiul fostului prefect de Giurgiu, Bădălău. Pentru mine, fotografia este dovada clară a crizei: dacă miliardarii, fie ei și bulgari, au ajuns să se sărute cu parașute de mâna doua din Bacău, e jale. Nu ar fi exclus ca în viitorul apropiat să se iubească sincer, fără leva, fără lovele, doar cu love.
 În România Liberă, Laurențiu Mihu scrie un editorial-îndemn: Deșteaptă-te române! Întâi să-i spună asta colegului său Tristian Tâmpeanu, deși cred că asta nu e omenește posibil. Nu ar fi rău să ceară acest lucru cititorilor care cred bazaconii, cum ar fi cele scrise în articolul ”Ciuperca din lapte, care umblă din casă în casă”, de nebună, transformând laptele în chefir și făcând bine la sănătate.  Ori Sabinei Fati, celebra pupinbăsistă care spune că vizita la Washington ”va ridica la un nou nivel relațiile româno-americane”. Râde și Donald, rățoiul de la Disney, unde l-a dus Carter pe Ceaușescu, în timpul vizitei de 5 (cinci) zile pe care a avut-o acesta în SUA, împreună cu savanta sa soție. Mi-e că Băsescu s-a dus doar cu Sabina Fati, fiindcă Andreea Pora nu poate sta departe de Mihai Gâdea nici măcar 24 de ore, cât durează zborul până în SUA și vizita de 5 minute de la Casa Albă. 

Niciun comentariu: