joi, 8 septembrie 2011

AGERPRES:PSD ASTEAPTA SCUZE DE LA MINISTRUL MUNCII LAZAROIU PENTRU ATITUDINEA SA DIN PARLAMENT!

PSD aşteaptă scuze de la ministrul Lăzăroiu pentru atitudinea sa din Parlament


Vicepreşedintele Departamentului de educaţie al Partidului Social Democrat (PSD) Gabriel Ispas a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, ''a sfidat într-un mod grosolan'' autoritatea Parlamentului, prin atitudinea sa de la audierile din comisia de specialitate, iar pentru aceasta ar trebui să prezinte scuze.


''Ţinem să-i reamintim domnului Lăzăroiu că puterea Parlamentului derivă de la popor şi că poporul îşi manifestă toate atribuţiile prin intermediul celor aleşi. Constituţia României consacră dependenţa guvernului de Parlament şi nu a Parlamentului de către guvern'', a spus Ispas.

El a adăugat că ministrul muncii ar trebui să prezinte scuze pentru această atitudine şi pentru acuzele pe care le-a adus la adresa membrilor comisiei. PSD l-a sfătuit, de asemenea, pe ministrul Lăzăroiu ca atunci când face declaraţii oficiale despre restricţionarea pieţei forţei de muncă pe teritoriul Spaniei să citească şi Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

'Spunea ministrul Lăzăroiu că până la 1 ianuarie 2014 are promisiunea că aceste restricţii vor dispărea. Domnul Lăzăroiu ar trebui să ştie că prin Tratat se stabileşte că ultima zi posibilă pentru orice stat este 31 decembrie 2013'', a mai spus social-democratul.

El a adăugat că şi declaraţia ministrului de externe Teodor Baconschi, potrivit căreia România ar fi putut contesta decizia Spaniei de restricţionare a accesului la piaţa muncii pentru că nu ar fi avut voturi suficiente, a fost surpinzătoare.

''De unde ştie că nu ar fi avut voturi suficiente? Poate ar trebui să ne spună cu care dintre colegii domniei sale creştin-democraţi a vorbit şi să ne spună ce a făcut sau ce nu a făcut pentru apărarea interesului cetăţenilor români'', a mai spus Ispas. AGERPRES

Niciun comentariu: