duminică, 25 septembrie 2011

TRAIAN BASESCU CA VI RECLAMAT LA CNCD.:ATACUL IMPOTRIVA PERSOANELOR CU DIZABILITATI DE LA B1TV!

Băsescu va fi reclamat la CNCD. Apărarea folosită de el în cazul ”țigăncii împuțite” îi lasă puține șanse în cazul ”dizabilităților”

Lia Olguța Vasilescu va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce președintele Traian Băsescu a făcut referiri depreciative la persoanele cu dizabilități. Senatorul PSD este președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Senat.  Tarian Băses­cu a atacat dur Casa Regală de România și monarhiile europene, într-un interviu cu Ion Cristoriu, la B1 TV. ”Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?“, s-a întrebat Traian Băsescu joi seara, cu privire la sistemul dinastic.
basescu_cotroceniReprezentanții CNCD, solicitați de DeCe News, au refuzat să comenteze afirmația președintelui, pentru a nu fi acuzați că s-au antepronunțat, în caz că situația va fi reclamată instituției respective. Până acum, niciun ONG sau reprezentant al persoanelor cu dizabilități nu a sesizat CNCD. Din informațiile noastre, Lia Olguța Vasilescu va sesiza, luni, Consiliul, din poziția ei de apărător al intereselor persoanelor cu dizabilități, ca președintă a unei comisii parlamentare care combate discriminarea.
Președintele Băsescu a mai pierdut un proces cu CNCD, în care a contestat sancțiunea primită pentru expresia ”țigancă împuțită”. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia  faţă avertismentul CNCD, dar hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  Apărătorul ales al preşedintelui a apreciat că actul de discriminare este atunci când persoana în cauză face o comparaţie. „Prin declaraţia sa, Traian Băsescu nu a făcut o analiză comparativă şi discriminatorie. Din analiza afirmaţiei, nu se poate trage concluzia că ar avea scop afectarea unor drepturi ale etniei rome. Trebuie să se constate că nu a existat intenţia de a se face o discriminare. Buna credinţă a domnului Traian Băsescu nu se discută“, a susţinut avocatul. Acesta a adăugat că Traian Băsescu ar fi făcut acea afirmaţie „într-un moment agitat“, preşedintele fiind afectat în acele zile de presiunea media.
În cazul B1TV, președintele a făcut o analiză comparativă, între un moștenitor cu dizabilități și unul fără, evident discriminatorie față de persoana cu probleme. Va fi foarte interesant de văzut ce va susține acum avocatul președintelui, fiindcă, nu-i așa, ”buna credință a domnului Traian Băsescu nu se discută”.

Niciun comentariu: