sâmbătă, 10 septembrie 2011

ISRAELUL SI-A EVACUAT PERSONALUL DIPLOMATIC DIN EGIPT!

 
Israelul şi-a evacuat personalul diplomatic din Egipt.
 

Israelul şi-a evacuat personalul diplomatic din Egipt, în urma atacului asupra ambasadei, a anunţat un oficial israelian, relatează BBC. Au fost evacuate şi familiile angajaţilor. În total au fost evacuate 80 de persoane.
Protestatari egipteni au intrat vineri noapte în clădirea ambasadei israeliene din Cairo, mai precis în birourile consulare, iar ambasadorul israelian a fost scos din ţară cu un avion militar, au anunţat oficialii. Forţele de securitate au făcut uz de gaze lacrimogene asupra protestatarilor, care au aruncat cu pietre spre poliţie.
Liderul american Barack Obama a cerut Egiptului să protejeze ambasada, după ce Israelul a cerut ajutor Washingtonului.
Problemele au început după rugăciunea de vineri, când mii de oameni s-au dus în Piaţa Tahrir pentru a cere reforme politice rapide. Ulterior, sute s-au îndreptat spore ambasada israeliană. Au distrus zidul care înconjura clădirea, iar circa 30 de persoane au intrat şi au aruncat documente pe fereastră. Acum, la amabasadă este un steag egiptean, în locul celui israelian.
Protestatarii s-au orientat apoi spre sediul forţelor egiptene de securitate, aflat lângă ambasadă.
Potrivit unui medic, patru persoane sunt în stare gravă.
S-au auzit focuri de armă, dar nu este clar cine a tras. Presa egipteană afirmă că circa 400 de persoane au fost rănite, informează realitatea.net.

Niciun comentariu: