sâmbătă, 10 septembrie 2011

LENUTA DI'PLESCOI RIDICA OSANALE PRIMARULUI MIRCEA GURAU(PD-L) CONDAMNAT LA INCHISOARE PENTRU CORUPTIE!

Mircia Gutău, "un edil extraordinar"
Udrea ridică osanale unui primar PDL condamnat la închisoare pentru corupţie

 

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat vineri la Râmnicu Vâlcea că Mircia Gutău, fostul primar al municipiului, care se află în proces de eliberare condiţionată după o condamnare pentru fapte de corupţie, ar putea fi "iertat şi reabilitat" de Partidul Democrat Liberal.
"Eu cred că, dacă societatea dă dreptul unui om care se presupune că a greşit să fie reabilitat, un partid politic cu atât mai mult trebuie să dea acest drept", a spus Elena Udrea.
Udrea a mai afirmat că Mircea Gutău "rămâne un primar extraordinar în istoria primarilor din Râmnicu Vâlcea, un om de o calitate deosebită". "Dacă a greşit, oricui i se poate întâmpla să greşească şi fiecare are dreptul să fie iertat, să fie reabilitat. Nu vorbesc numai de un drept moral, ci şi de unul legal", a mai spus vicepreşedintele PDL.
Întrebată dacă Gutău va fi reprimit în partid, Udrea a răspuns: "Deocamdată, nu s-a pus în discuţie această problemă, dar nu văd, de ce nu".
Potrivit statutului PDL, sunt excluse din această formaţiune politică persoanele condamnate. Acest statut nu face, însă, referire clară la situaţia celor care au ispăşit deja o pedeapsă privativă de libertate.
Mircia Gutău a fost condamnat, printr-o sentinţă definitivă şi executorie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27 ianuarie 2010, la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. Gutău este închis în Penitenciarul Turnu Severin, iar Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a decis eliberarea condiţionată a acestuia. DNA a înaintat recurs, care se va judeca pe 28 septembrie, la Curtea de Apel Craiova. Fostul primar, acuzat că a pretins, împreună cu fostul viceprimar Nicolae Dicu, 50.000 de euro unui om de afaceri pentru un certificat de urbanism, s-a autosuspendat din PDL după ce a fost condamnat.

Niciun comentariu: