duminică, 25 septembrie 2011

ELENA UDREA :COMISIA EUROPEANA ESTE DE ACORD CU REALOCAREA FONDURILOR NECHELTUITE INCA!

Elena Udrea: Comisia Europeană este de acord cu realocarea fondurilor necheltuite încă

Comisia Europeană este de acord cu realocarea unor fonduri structurale necheltuite încă de România către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), ministrul Elena Udrea solicitând deja un miliard de euro.
"Am discutat cu vicepreşedintele CE Antonio Tajani şi comisarul european pentru politică regională, Johannes Han, şi am primit asigurări că cererea noastră de realocare a fondurilor structurale necheltuite încă va fi aprobată. Urmează să se facă o evaluare de către fiecare minister în parte, iar până la finele lui octombrie vom trimite solicitarea către Comisia Europeană. Am solicitat un miliard de euro, dar probabil că vor fi mai multe fonduri", a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, ministrul Elena Udrea.
Oficialul guvernamental a spus că doreşte ca fondurile pe care le va primi MDRT după realocare să fie acordate pentru reabilitarea termică a imobilelor de locuit, dezvoltarea drumurilor judeţene şi pentru proiectele din domeniul turismului.
"Calculele făcute de primari arată că pentru reabilitarea celor aproape 3 milioane de apartamente din România este nevoie de 5 miliarde de euro. Nu sperăm să primim atâţia bani pentru reabilitare, dar este important să primim bani pentru aceste lucrări, fiindcă din alocările pe care le avem ne-ar trebui 100 de ani să terminăm reabilitarea termică", a spus ministrul Dezvoltării Regionale.
Potrivit Elenei Udrea, dacă Ministerul Afacerilor Europene va transmite CE, până la finele lunii viitoare, solicitarea de realocare a fondurilor structurale necheltuite încă, România va putea dispune de acestea începând din martie anul viitor.
"Noi avem deja proiecte depuse pe axa 2 a POR, în valoare de 2,3 miliarde de euro, care aşteaptă finanţare, iar dacă primim aprobarea în martie, în aprilie proiectele pot începe. (...) Vom vedea de unde se pot atrage bani. Trebuie să privim onest situaţia şi decât să pierdem fonduri... Puteam atrage bani şi de la Competitivitate, de la POSDRU. Vom încerca să luăm de oriunde va reieşi că banii nu se cheltuie", a spus Elena Udrea.
Ministrul a participat sâmbătă la Sfântu Gheorghe la festivitatea de inaugurare a mini-portului din localitate, prima investiţie de acest gen din Delta Dunării, la eveniment fiind prezenţi şi ambasadori străini acreditaţi în ţara noastră, care se află în Delta Dunării, în perioada 23 - 25 septembrie, la invitaţia MDRT.

Niciun comentariu: