vineri, 2 septembrie 2011

NOURIEL ROUBINI,PROFETUL CRIZEI:ECONOMIA CHINEI SE PREGATESTE DE PRABUSIRE!

Nouriel Roubini, profetul crizei: Economia Chinei se pregăteşte de prăbuşire

Expertul Nouriel Roubini estimează că 30% dintre creditele băncilor chineze vor deveni neperformante până în 2013, ceea ce va afecta profund sistemul bancar chinez.
Nouriel RoubiniEconomia Chinei se pregăteşte de prăbuşire! Afirmaţia alarmantă îi aparţine economistului american Nouriel Roubini, omul care a prezis declanşarea crizei economice din 2008, informează realitatea.net.
Expertul estimează că 30% dintre creditele băncilor chineze vor deveni neperformante până în 2013, ceea ce va afecta profund sistemul bancar chinez. Opinia lui Roubini a fost confirmată de agenţia de rating financiar Fitch, care a ameninţat că ar putea retrograda ratingul de credit al Chinei.
Nici zona euro nu scapă de previziunile sumbre; Nouriel Roubini susţine că pericolul recesiunii planează în continuare asupra Europei, în vreme ce bursele de valori vor înregistra o nouă prăbuşire.
De asemenea, economistul a ţinut să precizeze că există o probabilitate de 60% ca Statele Unite să intre în recesiune. Asta deşi Banca Centrală americană a anunţat că va pune în practică mai multe măsuri de relaxare monetară.

Niciun comentariu: