sâmbătă, 17 septembrie 2011

TEODOR BACONSCHI PENTRU A.P.:ROMANIA SE VA ABTINE IN CAZUL UNI VOT PRIVIND UN STAT PALESTINIAN!

Teodor Baconschi pentru AP: România se va abţine în cazul unui vot privind un stat palestinian


Ministrul de externe al României, Teodor Baconschi, a anunţat că ţara sa se va abţine la votul privind un stat palestinian, dacă se va ridica această problemă la sesiunea Adunării generale a ONU, săptămâna viitoare, relatează vineri Associated Press (AP).


Teodor Baconschi afirmă, de asemenea, într-un interviu acordat agenţiei AP, că în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) nu există un consens cu privire la acest subiect, dar în cazul în care se degajă un asemenea consens, România îl va respecta.

Baconschi a mai declarat, vineri, pentru AP că România consideră că ''un stat palestinian viabil, care reprezintă un ideal politic legitim, depinde de negocieri directe între amândouă părţile'', o referire la eforturile dificile de pace israeliano-palestiniene.

Palestinienii au afirmat că vor cere săptămâna viitoare Consiliului de Securitate al ONU să-i accepte ca membru deplin în rândul Naţiunilor Unite. Washingtonul s-a angajat să folosească dreptul de veto împotriva acestui demers, aminteşte AP. AGERPRES

Niciun comentariu: