luni, 26 septembrie 2011

TRAIAN BASESCU RECLAMAT LA CNCD DUPA AFIRMATIILE SALE DESPRE MONARHIE!

"Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci?"
Băsescu, reclamat la Consiliul Discriminării după afirmaţiile despre monarhie

 

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, că, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Senat, a sesizat CNCD pentru sancţionarea lui Traian Băsescu ca urmare a "afirmaţiilor discriminatorii" făcute atunci când s-a referit la persoane cu dizabilităţi, în contextul în care vorbea despre monarhie.
Senatorul PSD consideră că, "dacă nu va fi politizat votul CNCD", va exista cel puţin o amendă în acest caz.
De asemenea, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus vineri o plângere adresată CNCD, în care se sesizează "caracterul discriminatoriu" al declaraţiilor făcute de preşedintele Băsescu într-o emisiune televizată.
"Invitat la emisiunea «Ultimul Cuvânt» de la B1 TV, difuzată în data de 22 septembrie 2011, preşedintele României a făcut următoarele declaraţii: «80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?». (...)În condiţiile în care Constituţia României prevede în art. 16 (1) că «cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări» considerăm abuzivă şi flagrant discriminatorie afirmaţia preşedintelui României care anulează astfel principiile egalităţii de şanse şi egalităţii în faţa legii a tuturor cetăţenilor, indiferent de dizabilităţile acestora", se arată într-un comunicat al FACIAS.

Niciun comentariu: