marți, 20 septembrie 2011

THEODOR PALEOLOGU CERE PREZENTA REGELUI MIHAI I AL ROMANIEI IN PARLAMENT!

Theodor Paleologu cere prezenţa Regelui Mihai în Parlament

Este “o chestiune de obraz”, a spus vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, cerând prezenţa Regelui Mihai în Parlament.

Theodor Paleologu cere prezenţa Regelui Mihai în Parlament politica interna
Regele Mihai

Theodor Paleologu a făcut un apel, în plenul reunit, la colegii săi din PDL, să accepte organizarea şedinţei solemne, pe 25 octombrie, la care să fie invitat Regele Mihai, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, transmite Mediafax.
Fac apel către colegii din grup să voteze şi ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat că Regele Mihai nu ar fi şef de stat nu ţine (…) Tocmai pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea regelui pe 25 octombrie“, a spus Theodor Paleologu.
Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea opoziţiei. Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” şi 113 abţineri, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei şedinţe solemne la care să fie invitat Regele Mihai.
Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a fost făcută de către liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au respins, luni, solicitarea PNL de organizare a unei şedinţe solemne a Parlamentului pentru a celebra aniversarea a 90 de ani de viaţă a Regelui Mihai, a anunţat preşedintele Camerei, Roberta Anastase.
Principesa Margareta a comentat, luni seară, la Antena 3, decizia Parlamentului de a respinge şedinţa solemnă dedicată Regelui Mihai, afirmând că “este foarte, foarte păcat, s-a ratat o ocazie specială pentru viitorul ţării”.

Niciun comentariu: