joi, 29 septembrie 2011

JOI ,PARLAMENTUL GERMAN SE PRONUNTA ASUPRA PACHETELOR DE SALVARE DIN ZONA EURO!

Test pentru cancelarul Angela Merkel: Parlamentul german se pronunţă asupra pachetelor de salvare pentru Zona euro

Autoritatea cancelarului german Angela Merkel va fi supusă, joi, unui test major, parlamentarii de la Berlin urmând să aprobe sau să respingă proiectul de suplimentare a fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară pentru Zona euro.
Ea se confruntă cu o rebeliune în coaliţia sa, unii parlamentari temându-se că Grecia nu merită bani.
Dacă mai mult de 19 membri ai coaliţiei lui Merkel se revoltă împotriva ei, va trebui să se bazeze pe susţinerea opoziţiei de centru-stânga pentru adoptarea unui proiect de lege ce prevede consolidarea mecanismului european de stabilitate financiară.
Potrivit corespondentului BBC la Berlin, deşi proiectul de lege va fi, probabil, aprobat, Merkel ar putea ieşi slăbită, pentru că nu a reuşit să îşi menţină coaliţia unită într-un moment critic pentru Zona euro.
Între timp, creştin-democraţii lui Merkel (CDU) şi aliaţii lor au exercitat presiuni asupra disidenţilor înainte de votul ce va avea loc la ora locală 11.00 (12.00 ora României). Au avut loc discuţii de ultim moment, însă analiştii se aşteaptă la un rezultat strâns.
Parlamentarii se vor pronunţa asupra propunerii de creştere a fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro. Această cifră a fost calificat deja de observatori drept inadecvată, în condiţiile în care criza din Grecia se accentuează şi riscă să se extindă şi la alte economii.

Niciun comentariu: