vineri, 9 septembrie 2011

COTIDIANUL.ro:ADRIEAN VIDEANU ,DOSAR PENAL IN AFACEREA NATIONAL ARENA:126 MILIOANE DE EURO!

Constructorii stadionului au dublat preţul
Arena Naţională - copie săracă a unui stadion de 126 milioane euro


Arena Naţională - copie săracă a unui stadion de 126 milioane euro
Stadionul Commerzbank Arena din Frankfurt - 55000 locuri, construit de Max Bogel in 2005 cu numai 126 milioane euro
Scandalurile iscate azi după inaugurarea Arenei Naționale nu sunt nici ciuntirea imnului național și nici starea jalnică a gazonului. Mașinăria de propagandă a PDL a avut un interes imens în a direcționa atenția opiniei publice către chestiuni mai puțin importante, nu doar pentru a-l înfunda pe Sorin Oprescu, ci mai ales pentru a acoperi adevăratul scandal legat de Arena Națională.
Construcția Arenei Naționale a costat 240 milioane euro, în timp ce realizarea Commerzbank Arena din Frankfurt- stadion identic cu cel de la București, și construit de același concern Max Bogl, în 2005, a costat doar 126 milioane euro. S-a uitat probabil că risipa nebună de bani care s-a făcut pentru stadionul de la București poartă semnătura fostului primar Adriean Videanu. Primarul-catastrofă Videanu a încredințat lucrarea FĂRĂ LICITAȚIE asocierii Bog art& Max Bogl, la aceste costuri aberante. Reamintim că Raul Doicescu, patronul Bogart este bun prieten și asociat al lui Adriean Videanu, de numele celor doi mai legându-se și scandalul clădirii Cathedral Plaza.

Alte două stadioane identice cu cel de la București, la jumătate de preț
Același consorțiu german, Max Bogl, care a construit Arena Națională de la București, a renovat stadionul RheinEnergie Stadion din Koln, în perioada 2001-2004, pentru suma de 120 milioane euro. Și acest stadion din Koln are aceeiași capacitate, arhitectură și design ca cel din București.
Suma pe care polonezi o vor plăti nemților de la Max Bogl, pentru stadionul din Wroclaw-Polonia- a cărui construcție se va finaliza în toamna acestui an, este de 125 milioane euro. Stadionul din Polonia va avea o capacitate de 42.771 locuri.

Stadionul din Wroclaw

Stadionul din Koln

Proiect Wroclaw Stadium din Polonia - 42.771 locuri, construcție realizată de Max Bogl, termen de finalizare noiembrie 2011, cost - 125 milioane euro

Reconstruirea Turk Telekom Arena ( Ali Sami Yen - Galatasaray Istanbul ) , în perioada 2007-2011, a costat 177 milioane euro. Capacitatea stadionului este de 52.695 locuri. Lucrarea a fost executată de ASP Stuttgart. În plus față de Arena Națională de la București, Turk Telekom Arena a fost utilată cu instalații complete și foarte performante de sonorizare pentru concerte.

Hamburg Imtech Arena ( Volksparkstadion ) a fost reconstruit în 1998, pentru suma de 90 milioane euro. Capacitatea acestui stadion este de 57.000 locuri.

Estadio Benito Villamarin ( stadionul echipei Betis Sevilla ) are o capacitate de 56.432 locuri. Ultima reconstrucție s-a finalizat în 2001, și, conform site-ului worldstadiums.com, a costat între 95-110 milioane euro.

Niciun comentariu: