joi, 8 septembrie 2011

AGERPRES:UN NOU VAL DE PROTESTE SOCIALE INCEPE JOI IN GRECIA!

Un nou val de proteste sociale începe joi în Grecia


Şoferii de taxi, doctorii şi dentiştii şi-au părăsit locurile de muncă joi cu ocazia începutului unei noi runde de proteste antiausteritate organizate de grupuri profesionale şi sindicate în ţara care se confruntă cu grave probleme de datorie, transmite Associated Press.


Şoferii de taxi au început o grevă de 24 de ore joi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectele de introducere a unei competiţii mai acerbe în cadrul profesiei lor, urmând să participe la o nouă zi de grevă în weekend. În acelaşi timp, dentiştii şi doctorii din spitalele de stat au început o grevă de două zile împotriva unei serii de reforme ce le afectează profesia.

Acţiuni similare sunt aşteptate şi din partea gunoierilor, profesorilor şi a angajaţilor vamali în săptămânile ce urmează, notează AP.

Guvernul socialist aflat la putere la Atena îşi intensifică tăierile bugetare, sub presiunea creditorilor internaţionali care au avertizat statul elen că ar putea rata obiectivele necesare pentru a continua să primească tranşe din planul de ajutor. AGERPRES

Niciun comentariu: