sâmbătă, 24 septembrie 2011

EURODEPUTATUL PSD CORINA CRETU CERE DEMISIA RESPONSABILILOR PENTRU RATAREA ROMANIEI LA SCHENGEN!

Corina Creţu cere demisia responsabililor pentru ratarea aderării la Schengen

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, cere pe blogul personal demisia celor care au gestionat aderarea României la spaţiul Schengen. Ea susţine că actuala guvernare a avut un singur obiectiv major în ceea ce priveşte politica externă, după anul 2007, şi a eşuat lamentabil.
corina cretu"Amânarea pe termen nedefinit a aderării la Spaţiul Schengen evidenţiază faptul că România are o mare problemă în cadrul Uniunii Europene, problemă apărută şi dezvoltată în perioada actualei guvernări. Aderarea la Schengen este singurul mare obiectiv de politică externă al ţării de după 1 ianuarie 2007 şi el a fost ratat din cauza proastei guvernări de la Bucureşti. De aceea, cred că responsabilii pentru acest eşec – premierul şi miniştrii Afacerilor Externe, Internelor si Justiţiei – trebuie să şi-l asume şi să demisioneze", ssuţine Corina Creţu.
"România îndeplineşte condiţiile tehnice de aderare şi, în principiu, nu există condiţii politice pentru aderare. Dar, ca urmare a unei conjuncturi ce s-a dezvoltat în ultimii ani, state membre ale UE, afectate de problemele imigraţiei ilegale, au reuşit să impună şi condiţii politice ţărilor aspirante. În aceste condiţii, Guvernul Boc şi preşedintele Traian Băsescu au ales confruntarea cu adversarii primirii noastre în Spaţiul Schengen doar pentru a transforma un eşec dureros pentru demnitatea naţională într-un prilej de obţinut voturi de la electoratul naţionalist", se mai arată pe blogul europarlamentarului PSD.
Corina Creţu a mai adăugat că problemele de imagine ale României sunt generate probabil şi de gestionarea proastă a situaţiei romilor şi încurajarea lor să plece în lipsa unor măsuri concrete care să îi avantajeze.

Niciun comentariu: