miercuri, 1 februarie 2012

SCANDAL IN MODROGAN LA SEDINTA PD-L!

Scandal la şedinţa PDL

 

Scandal la şedinţa PDL
Întărâtă-i Dra ... ăsta, Băsescule !
Mai mulţi membri ai Partidului Democrat Liberal consideră că premierul Emil Boc ar trebui să-şi dea demisia. Sosit la şedinţa cu parlamentarii PDL pentru a discuta priorităţile legislative pentru sesiunea care începe miercuri, primul ministru a fost confruntat de colegii de partid, care i-au sugerat că ar trebui să ia în calcul plecarea de la conducerea Guvernului, relatează surse din cadrul şedinţei, citate de Gândul si preluate de RTV.
Conform surselor, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, se numără printre cei mai importanţi membri de partid care susţin că este nevoie de o schimbare. Blaga i-ar fi comunicat lui Emil Boc că este nevoie de o mişcare mai amplă în Guvern, o simplă remaniere nefiind suficientă.

Blaga a susţinut că el prezintă poziţia partidului, afirmând că susţinerea remanierii nu are legătură cu pierderea alegerilor la congresul din mai, de anul trecut.

Pe lângă imaginea negativă pe care Emil Boc o atrage asupra partidului, parlamentarii PDL i-au reproşat lui Emil Boc că nu le dă bani suficienţi pentru colegii.Deşi în BPN s-a decis ca banii să meargă direct la primării, modificările nu au fost operate, iar fondurie vin în teritoriu tot prin intermediul consiliilor judeţene, susţin aceştia.

Nici intervenţia Elenei Udrea nu a reuşit să calmeze spiritele, democrat liberalii reproşându-i că "împrăştie bani prin alte părţi".
Blaga a fost susţinut şi de deputatul PDL Cezar Preda care, la rândul său, i-a sugerat lui Boc că ar fi mai bine să plece. Invitat la România TV, deputatul Cezar Preda a declarat că nu i s-a cerut explicit demisia premierului Boc. "Eu am spus în felul următor, că ideea de ţară neguvernabilă în cazul în care pleacă Emil Boc nu merge. Când vrei să convingi o ţară că ceea ce faci e bine, trebuie să laşi vreo două, trei guverne care să facă la fel", a afirmat Preda. Întrebat dacă nu cumva din această afirmaţie se poate înţelege, de fapt, că i-a sugerat lui Boc să demisioneze, Preda a spus că "fiecare înţelege ce vrea". UPDATE: Premierul Emil Boc a declarat, marţi, întrebat dacă parlamentarii PDL i-au cerut remanierea Guvernului, că nu a discutat cu deputaţii şi senatorii "aspecte punctuale de X sau Y" şi că nu s-a discutat la această întâlnire despre depunerea mandatului său, informează MEDIAFAX. Întrebat dacă parlamentari democrat-liberal i-au cerut să facă o remaniere guvernamentală, Boc a răspuns: "În termeni generali, am discutat foarte multe aspecte politice, nu am discutat aspecte punctuale de X sau Y. Dar ceea ce este important e că ştim ce avem de făcut în continuare". "Acest lucru este foarte important, că ştim ce avem de făcut şi ca partid şi ca Guvern", a adăugat Boc. Întrebat dacă parlamentari ai PDL i-au cerut depunerea mandatului, Boc a spus: "Nu s-a discutat la această întâlnire acest lucru". El a adăugat că spune presei ce a spus şi colegilor săi şi anume: "Noi ştim ce avem de făcut şi ce avem de propus şi partidului şi Guvernului în perioada următoare".
Boc ar fi spus conform altor surse, că mai așteaptă ceva pe care nu ar fi vrut să-l definească după care va comunica împreună cu Băsescu dacă va pleca sau nu din fruntea guvernului. Elena Udrea s-ar fi rățoit la Berceanu reproșându-i criticarea partidului, dar vechiul pedist i-ar fi replicat Blondei de la Cotroceni că încă nici nu a văzut ce sunt acelea critici. Alma Roberta Anastase ar fi dezvăluit că circumscripțiile electorale vor fi refăcute după primirea unui sondaj de opinie pe care partidul l-ar fi comandat. Raluca Turcan l-ar fi acuzat, conform altor surse, pe Boc că mai nou comunică misterios precum James Bond cu partidul.

Niciun comentariu: