joi, 16 februarie 2012

SCANDAL IN UE PE MARGINEA PROCESULUI FOSTULUI PREMIER ADRIAN NASTASE!

Scandal în UE pe marginea procesului fostului premier Adrian Năstase

Un parlamentar ucrainean a acuzat UE de practicarea unor standarde duble în justiţie, după ce Uniunea ar fi criticat Ucraina pentru procesul Iuliei Timoşenko, dar a ignorat cazuri precum cel al fostului premier Adrian Năstase.
"Pe de o parte, preşedintele este garantul drepturilor constituţionale şi libertăţilor cetăţenilor. Dar pe de altă parte, este greşit să-l forţezi pe Ianukovici să intervină într-un proces care a început cu mult înainte de preşedinţia sa. Cred că rezolvarea acestei situaţii prin mijloace ilegale cu unicul scop de a respecta cerinţele Partidului Popular European (PPE) va face mai mult rău Ucrainei", a adăugat parlamentarul.
"Încă de la început, reprezentanţii PPE nu erau pregătiţi să ne asculte, ei au apărat Blocul Iulia Timoşenko în calitate de aliaţi politici. Situaţia referitoare la fostul premier al României Adrian Năstase, care a fost acuzat de aceleaşi lucruri ca Timoşenko, adică abuz de putere, este un exemplu clar", a apreciat Kojara, parlamentarul ucrainean.
"Europa s-a concentrat pe Ucraina şi nu observă România, deoarece crede că ţara care nu este membră UE este o pradă mai uşoară pentru partidele politice europene. Socialiştii europeni încearcă să-l protejeze pe Năstase, dar acest lucru se petrece în tăcere", a adăugat el, și reluat de Mediafax.
"Europa dă lecţii Ucrainei, în timp ce noi încercăm să facem pe plac Europei. Parlamentul European consideră că UE este mai bună şi mai democratică decât Ucraina şi, prin urmare, nu respectă legile noastre, în timp ce ignoră procese similare din state membre. Asta nu este altceva decât standarde duble", a conchis politicianul ucrainean.

Niciun comentariu: