miercuri, 29 februarie 2012

DEMISIA LUI BOC SI RAPORTUL GURZAU DESPRE "MAFIA GAZELOR!"

Cum a acoperit demisia lui Boc raportul Gurzău despre ”mafia gazelor”

La începutul lunii februarie, deputatul PDL Adrian Gurzău demasca  în direct la Realitatea TV  ”mafia gazelor” și spunea despre vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul energiei, Eugen Georgescu, că este șef al acesteia.
adrian_gurzau
Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, recunoștea în aceeași emisiune că afirmațiile lui Gurzău au fost făcute și în grupul PDL, dar nu s-au verificat. ”L-am trimis să discute cu cei de ANRE”, a declarat Toader, adică exact cu cei pe care Gurzău îi reclama! ”Și alți colegi deputați PDL au susținut că Gurzău nu are dreptate”, adăuga Toader, considerând problema închisă. Emisiunea în care a avut loc ”dezvăluirea” era Test de stres, a lui Ionel Dancă, de pe 4 februarie. Dancă l-a invitat pe Gurzău luni, 6 februarie, la Realitatea, să-și prezinte raportul și să susțină acuzațiile.
În ziua în care documentul ar fi trebui să fie făcut public, Emil Boc a demisionat și lumea a uitat de promisiunea deputatului. Raportul nu a mai apărut.
Invitat din nou la emisiunea ”Test de stres”, Gurzău s-a făcut că plouă în momentul în care a fost întrebat de raport. De la tonul categoric pe care îl avea pe 4 februarie a trecut la altă atitudine, mai puțin tranșantă.
De ce această schimbare?
Surse politice ne-au declarat că Adrian Gurzău nu era în cărți pentru alegerile parlamentare de anul acesta, dar a intrat pe listele PDL Cluj după episodul ”mafia gazelor”. Mircea Toader a evitat încă de la declanșarea scandalului să amplifice tensiunile, încercând să pună ”batista pe țambal”. Întrebat dacă PDL îl va exclude pe Gurzău dacă nu se confirmă acuzațiile extrem de grave lansate la adresa unor demnitari, inclusiv ministrul Economiei, Toader a spus că nu are de ce să-l dea afară din partid.

Niciun comentariu: