luni, 20 februarie 2012

BENNY GANTZ:ISRAELUL VA LUA SINGUR DECIZIA CAND VA ATACA IRANUL!

Benny Gantz: Israelul va lua singur decizia de a ataca Iranul

Generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major interarme american, a declarat că  ar fi "prematur" să se lanseze o acţiune militară împotriva Iranului ca răspuns la programul său nuclear, relatează AFP. În același timp, generalul Benny Gantz, șeful statului major israelian a declarat că Israelul va lua singur decizia de a ataca Iranul.
Generalul Martin Dempsey
Trebuie să li se dea o şansă de reuşită sancţiunilor economice, iar Washingtonul şi aliaţii săi ar trebui să fie mai bine pregătiţi pentru opţiunea militară, a adăugat pentru CNN generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major interarme american.
"Cred că ar fi prematur să se ia în exclusivitate o decizie care să indice că a venit timpul pentru o opţiune militară", a declarat el, potrivit fragmentelor din interviu publicate de CNN.
"Cred că sancţiunile economice şi cooperarea internaţională pe care am fost capabili să o reunim în jurul sancţiunilor încep să aibă efect", a adăugat generalul Dempsey.
Chiar dacă Occidentul ar alege opţiunea militară, acesta ar trebui să fie mai bine pregătit, potrivit generalului american."În mod fundamental, ceea ce vreau să spun este că noi trebuie să fim mai bine pregătiţi", a declarat el. "Iar acest lucru include în principal, pentru moment, să fim pregătiţi defensiv".
Întrebat dacă liderii iranieni acţionează raţional, el a răspuns: "Opinia noastră este că regimul iranian este un actor raţional. De aceea noi credem că drumul pe care l-am ales este cel mai prudent pentru moment".
Israelul va lua singur decizia de a ataca Iranul, a declarat sâmbătă seara şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz, în timp ce consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Barack Obama efectuează o vizită în Israel.
"Israelul este garantul central al propriei securităţi. Este rolul nostru ca armată. Statul Israel trebuie să se apere el însuşi", a pledat generalul Gantz într-un interviu.

Niciun comentariu: