joi, 9 februarie 2012

AZI IN PARLAMENT SE PREGATESTE O FRAUDA MAJORA:10 MINISTRII VALIDATI ILEGAL!

Se pregăteşte o fraudă majoră
Zece miniştri validaţi ilegal.
 

Zece dintre cei 16 miniştri ai propusului Cabinet Ungureanu sunt audiaţi miercuri în comisii care nu au cvorum de lucru. Conform regulamentelor parlamentare, raportul de audiere este lovit de nulitate. Puterea nu ţine cont însă de acest aspect şi va trece joi la validarea miniştrilor.
Greva Opoziţiei face audierile ilegale
Conform regulamentelor Parlamentului, şedinţa comună a unei comisii de specialitate se desfăşoară în cvorum de lucru doar în situaţia în care atât la Comisia Senatului, cât şi la Comisia Camerei Deputaţilor participă jumătate plus unu din membrii lor. Ţinând cont de faptul că parlamentarii Opoziţiei sunt în grevă, un număr de 7 comisii de la Senat nu realizează cvorumul obligatoriu, drept urmare, nici şedinţele comune nu lucrează în cvorum. Florin Iordache (PSD), vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a făcut următoarele precizări pentru cotidianul.ro: „Audierile miniştrilor sunt consultative. Chiar şi în cazul unui raport negativ, respectivul ministru poate fi supus validării plenului comun al Parlamentului. Dar dacă într-o comisie comună de audieri nu există cvorumul de lucru – cvorum obligatoriu pentru orice activitate a unei comisii –, în acest caz, raportul de audiere este nul de drept, este inexistent. Din păcate am remarcat că reprezentanţii puterii nu ţin cont de acest lucru. Vom vedea la nivel USL cum vom putea contracara aceste ilegalităţi unde esle se vor înregistra".
Din calculele noastre, 10 miniştri – printre care cel al finanţelor publice, al apărării, al comunicaţiilor, aş muncii, al justiţiei, al afacerilor externe etc – sunt audiaţi în condiţii ilegale. Un reprezentant al mediului de afaceri, care a ţinut să nu-i divulgăm identitatea, ne-a precizat că validarea ilegală a unor miniştri ar putea avea efecte catastrofale. „În cazul unor litigii de ordin economic, mai ales dacă există un partener extern, nu este exclus ca într-un eventual proces să fie ridicată excepţia validării ilegale a ministrului, dacă acesta este şi semnatar al unor documente vizate de litigiul respectiv", a menţionat sursa citată.
Avioane pentru Putere, nici un contact cu Opoziţia
Deşi premierul desemnat a afirmat că va dialoga cu Opoziţia, acest lucru nu s-a întâmplat. Conform informaţiilor noastre, Mihai Răzvan Ungureanu nu a discutat cu liderii Opoziţiei nici măcar prezenţa la audierile miniştrilor la comisiile de specialitate.
Pentru ca reprezentanţii Coaliţiei să fie prezenţi în Parlament, s-au luat măsuri fără precedent. Astfel, marţi seara a fost trimisă la Constanţa o cursă charter pentru a aduce 4 parlamentari PDL şi doi ai minorităţilor naţionale.
Cum au fost anunţaţi cei în cauză s-a aflat din declaraţiile lui Amet Aledin (minorităţi): la TV Neptun a afirmat că a fost anunţat de conducerea Camerei Deputaţilor, în timp ce la Antena 3 a menţionat că a fost anunţat de trimiterea cursei charter de către prefectură.
În schimb, nici unul dintre reprezentanţii Opoziţiei nu a fost înştiinţat de posibilitatea de a ajunge la Bucureşti cu un avion special. „Este bizar, oficialităţi ale statului îl anunţă pe un deputat al minorităţilor, iar un lider de grup parlamentar, care conduce 25 de senatori, nu primeşte această informaţie", a remarcat senatorul PNL de Constanţa, Puiu Haşotti.
(Menţionăm că între Bucureşti şi Constanţa nu există curse aeriene regulate – n.a.)
Pentru parlamentarii Puterii din Moldova s-au luat alte măsuri speciale pentru a ajunge la Bucureşti. Deşi principalele căi rutiere – mai ales în judeţele Vrancea şi Buzău – erau oficial închise, s-a organizat un convoi compus din utilaje de deszăpezire, maşini de poliţie cu girofarul în funcţiune, câteva autoturisme şi o salvare, care i-a adus pe o parte dintre senatorii şi deputaţii Puterii în Capitală.

Niciun comentariu: