vineri, 1 iulie 2011

DOMENIQUE STRAUSS KHAN,FOSTUL DIRECTOR GENERAL FMI VA FI ELIBERAT:CONSPIRATIA MONDIALA DE PE WALL STREETNU A REUSIT!

Deputat socialist: Aş vrea să văd acum faţa lui Sarkozy
Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, va fi eliberat

Procurorul districtului Manhattan, Cyrus Vence Jr, cel care deschis dosarul de agresiune sexuală şi viol al lui Dominique Strauss-Kahn nu mai crede în acuzaţiile lansate de camerista Nafissatou Diallo, presupusa victimă, şi a convocat o audiere de urgenţă. În cursul acesteia el a acceptat eliberarea fostului director al FMI.
Procurorul a fost de acord şi cu restituirea cauţiunii de un milion de dolari şi a garanţiei de 5 milioane de dolari plătită de DSK în urmă cu mai bine de o lună. Strauss-Kahn va fi supus însă unor restricţii privind libertatea de circulaţie.
Decizia îi revine acum judecătorului Michael Obus care ar putea să se pronunţe vineri în cadrul unei audieri-surpriză la ora 11.30 (18.30 GMT) a lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul penal din Manhattan.
Trei sunt scenariile care pot duce distrugerea dosarului conceput de procurori. Primul: Nafisstou Diallo şi-a dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale cu DSK. Al doilea: fostul director FMI a plătit pentru contactul sexual. Al treilea: cameriasta i-a întins o cursă lui DSK.
În urma investigaţiilor poliţiei, s-a descoperit că Nafissatou Diallo ar putea fi implicată într-o reţea de trafic de droguri şi că această cameristă ar avea un cont bancar în valoare de 100.000 de dolari. Femeia ar fi avut o convorbire telefonica cu un bărbat arestat pentru trafic de droguri, în cursul căreia a discutat despre posibilele beneficii pe care le-ar obtine în urma procesului lui Strauss-Kahn.
O sursă a declarat presei că Nafissatou Diallo obişnuieşte să profite de încrederea celor din jurul ei. Investigatorii angajaţi de DSK au obţinut fotografii în care camerista apare bând, deşi ea susţine că este o musulmană practicantă.
Totodată, a ieşit la iveală că Diallo avea nu mai puţin de cinci abonamente telefonice, la companii diferite, pentru care plătea sute de dolari, deşi susţinera că nu are decât un telefon.
Posibilă revenire în cursa prezidenţială?
În timp ce în SUA se pare că afacerea DSK se apropie de un deznodământ favorabil francezului, socialiştii de la Paris, care îl vedeau drept cel mai potrivit candidat la prezidenţialele din 2012, iau din nou în calcul reîntoarcerea sa în politică.
Jack Lang, un veteran al socialiştilor francezi, consideră că DSK va juca, dacă doreşte, un rol major în alegerile din cadrul Partidului Socialist care vor stabili candidatul prezidenţial. "Era cel mai bun candidat pentru toată lumea, înainte de 15 ami. A fost acuzat de lucruri oribile. Dacă va fi cu adevărat exonerat, de ce nu ar fi candidat la prezidenţiale", spune unul dintre apropiaţii lui DSK.
Atitudinea liderilor partidului este însă mai reţinută. Lidera formaţiunii, Martine Aubry, s-a declarat "bucuroasă" la auzul veştii potenţialei eliberări a lui DSK, însă a refuzat să comenteze pe marginea unei posibile amânari a desemnării candidatului socialist-înscrierea în cursa primarelor se încheie pe 13 iulie.
"Un singur lucru mi face plăcere-în afară de această speranţă care reapare în viaţa lui DSK, a soţiei sale Anne Sinclair şi a întregii familii-este fata pe care o va face Sarkozy şi toată dreapta care a vrut, cu această afacere, să elimine Partidul Socialist la nivel moral", a spus deputatul socialist Claude Bartolone.

Niciun comentariu: