sâmbătă, 9 iulie 2011

BETTY FORD,FOSTA PRIMA DOAMNA A USA,A DECEDAT LA VARSTA DE 93 DE ANI!

Fosta primă doamnă a Americii, Betty Ford, a decedat la vârsta de 93 de ani



Betty şi Gerald Ford
Foto: Reuters

Betty şi Gerald Ford

 
Betty Ford, soţia fostului preşedinte Gerald Ford, care a depăşit dependenţele de alcool şi de medicamente şi care a ajutat la fondarea unei clinici de reabilitare care-i poartă numele, a murit vineri, la vârsta de 93 de ani, potrivit presei internaţionale.
Betty Ford a fost Prima Doamna a Statelor Unite între 1974 - 1977. În acest timp petrecut la Casa Albă, Ford a fost avocat al drepturilor femeii: a încurajat numirea mai multor femei în posturile de guvernare, a susţinut Anul Internaţional ONU al Femeilor în 1975, şi a sprijinit trecerea Amendamentului de Egalitate în Drepturi.
Betty, născută sub numele de Elizabeth Ann Bloomer, a fost dansatoare şi model. S-a căsătorit cu Gerald Ford în 1948, după un an de la divorţul de William Warren cu care a avut o căsnicie de 5 ani. Mariajul său cu Ford a durat 58 ani.
A fondat, alături de Leonard Firestone (fost ambasador al Belgiei), clinica Betty Ford Center în Rancho Mirage, California, în 1982, pentru tratarea dependeţelor de droguri şi alcool. Ea a cerut ca jumătate din serviciile clinicii să fie create special pentru femei.

Niciun comentariu: