miercuri, 6 iulie 2011

STATUL ROMAN NU ARE BANI SA PLATEASCA NICI MACAR JUMATATE DIN SOMAJUL RESPINSILOR LA BAC 2011!

BAC 2011: Statul nu are bani să plătească nici măcar jumătate din şomajul respinşilor

Reforma în educaţie, care a adus cel mai scăzut nivel al absolvenţilor de bacalaureat din istoria sistemului de învăţământ, lasă în urmă peste 100.000 de tineri.
Bugetul de 22,6 milioane de euro alocat în acest an de Guvern pentru plata indemnizaţiilor de şomaj pentru absolvenţii de gimanziu (cu vârstă de muncă), liceu şi facultate nu ajunge nici pentru plata a jumătate din ajutoarele de şomaj pentru cei peste 110.000 de absolvenţi de liceu care nu au promovat bacalaureatul, scrie ZF.
Dacă vor să intre în şomaj, absolvenţii de liceu au la dispoziţie, începând cu data de 9 iulie (când se finalizează contestaţiile la bacalaureat) o perioadă de 60 de zile pentru a-şi căuta de lucru. Dacă demonstrează prin trei adeverinţe primite de la angajatori diferiţi că au vrut să se angajeze, dar au fost refuzaţi, ei au dreptul să primească un ajutor de şomaj în cuantum de 250 de lei pe lună timp de şase luni.
Statistic, dacă toţi cei 118.147 de elevi ar cere ajutor de şomaj cifrele arată că asta ar însemna un efort bugetar de aproximativ 42 de milioane de euro (peste 177 milioane de lei), bani pe care ministerul muncii ar trebui să-i asigure pentru plata absolvenţilor de liceu fără diplomă de bacalaureat pentru o jumătate de an.

Niciun comentariu: