miercuri, 13 iulie 2011

CRIZA IN USA:BARACK OBAMA NU GARANTEAZA PLATA PENSIILOR DUPA 3 AUGUST!

Criză în SUA:
Obama nu garantează plata pensiilor după data de 3 august

Președintele Barack Obama a avertizat că nu poate garanta plata pensiilor și a asigurărilor sociale începând cu data de 3 august dacă democrații și republicanii nu ajung la un acord asupra ridicării plafonului de îndatorare a Statelor Unite, potrivit CBS News.
"Nu pot garanta că cecurile de asigurări sociale vor fi plătite din 3 august dacă nu rezolvăm această problemă. Pentru că pur și simplu s-ar putea să nu mai fie bani în vistierie pentru asta", a spus Obama, într-un interviu acordat CBS Evening News, citat de HotNews.
Republicanii și democrații sunt angajați într-un dificil proces de negociere legat de ridicarea plafonului de îndatorare a Statelor Unite. În timp ce republicanii, majoritari în Camera Reprezentanților, cer reducerea cheltuielilor federale, democrații susțin "o abordare echilibrată", care include atât reduceri de cheltuieli cât și majorarea taxelor pentru americanii cu venituri mari și foarte mari.
"Nu este o problemă republicană sau democrată. Este o problemă națională care trebuie rezolvată", a susținut președintele SUA.

Niciun comentariu: