duminică, 24 iulie 2011

CINE SUNT SOTII SAPTEBANI,CARE AU BATUT TOBA CA VINE DNA-UL IN VAMI!

Cine sunt soţii Şaptebani, care au bătut toba că vine DNA-ul în vămi

Neta şi Cristinel Şaptebani sunt bine înfipţi în vămile din Vestul ţării. Ea este vameş, iar soţul său, Cristinel, este şeful Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, uns pe funcţie după ce ar fi favorizat intrarea unor transporturi de ţigări de contrabandă.
Acum, potrivit datelor din rechizitoriu, Neta Şaptebani, ar fi fost şi cea care a dat alarma că vine „DANA” în vămi. 
Rechizitoriul de trimitere în judecată a lotului 2 de la Moraviţa arată lucruri extrem de interesante. Potrivit pressalert.ro, care citează date din rechizitoriu, vameşul Neta Şaptebani, l-ar fi avertizat, cu două zile înainte, pe vameşul Mihnea Feneşan că urmează ca DNA-ul să descindă în vămi. Potrivit documentului amintit Neta Feneşan este cercetată acum pentru favorizarea infractorului. De altfel, Mihnea Feneşan a şi fugit în Austria, cu o zi înainte de acţiuni, procurorii reţinând că a plecat din ţară în urma informaţiilor obţinute.
Bani pentru Şaptebani
Necunoscuţi opiniei publice până la scandalul din vămi, soţii Şaptebani se dovedesc a fi foarte bine înfipţi în sistem. La momentul anchetei din Vama Moraviţa, Cristinel Şaptebani (foto) era şeful sectorului Moraviţa.
Potrivit datelor din dosar, acesta a dat undă verde unor transporturi de ţigări, luându-şi „felia” de şpagă pentru acest serviciu. Rechizitoriul mai arată că în data de 23 ianuarie 2011, omul procurorilor din vamă era Oliver Nichişici Eugen, care a surpsins în înregistrări o discuţie despre banii care trebuiau să ajungă la Şaptebani. Potrivit sursei citate, în ziua respectivă s-au colectat din şpăgi 4.500 de euro, bani împărţiţi frăţeşte între vameşi şi poliţişti. Dintre cei 2.250 de euro care le reveneau poliţiştilor, 200 ar fi fost puşi deoparte pentru Şaptebani.
MUNTEANU VALENTIN TITUS: Ăştia ai cui sunt? A! (neinteligibil deoarece vorbeşte în şoaptă)
NICHŞICI OLIVER EUGEN: Ai cui?
MUNTEANU VALENTIN TITUS: ŞAPTEBANI
NICHŞICI OLIVER EUGEN: A lu’ ŞAPTE BANI? păi, şi cine rezolvă cu el?
MUNTEANU VALENTIN TITUS: HAŞU!
NICHŞICI OLIVER EUGEN: Rezolvă HAŞU cu el? Cât i-ai pus?
MUNTEANU VALENTIN TITUS: Două sute!
În ciuda probelor de la dosar, Cristinel Şaptebani a fost avansat pe funcţie, fiind numit şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. După scandalul declanşat de soţia sa, Cristinel Şaptebani nu a vrut să facă niciun fel de comentariu. „V-aş ruga respectuos să nu discutăm. Sunt probleme care se cercetează. Nu aş putea să vă dau detalii. Vă rog respectuos să-mi respectaţi acest drept de a nu face niciun fel de declaraţie, decât în faţa instanţei atunci când va fi solicitat”, a declarat Şaptebani pentru „Adevărul”.
Avere familiei Şaptebani: terenuri, un Mercedes şi un BMW
Potrivit ultimei declaraţii de avere a Netei Şaptebani, cei doi soţi deţin opt hectare de teren agricol la Pişchia, cumpărat în perioada 2002-2008 şi un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi la Giarmata Vii. Cei doi nu au nicio locuinţă în proprietate, dar au două maşini, un Mercedes fabricat în 2002 şi un BMW, an de fabricaţie 2003. Cei doi soţi nu au datorii şi nici bani în bancă.

Niciun comentariu: