duminică, 3 iulie 2011

TOPUL CELOR MAI SCUMPE NUNTI DIN ULTIMII ZECE ANI!

Topul celor mai scumpe nunți din ultimii zece ani.


Prințul Albert de Monaco și Charlene Wittstock și-au spus ”da”, la Monaco, în cadrul unei ceremonii extrem de fastuoase. Cei doi sunt împreună de cinci ani, iar zilele trecute se aștepta ca acest eveniment să fie anulat după ce presa franceză a scris că mireasa intenționa să fugă în Africa de Sud după apariția unui al treilea fiu nelegitim al prințului Albert. Însă, Casa Regală monegască a dezmințit și a mers mai departe cu planurile de nuntă. Potrivit estimărilor presei, nunta celor doi a implicat un cost de peste 65 de milioane de dolari. O sumă uriașă, însă un astfel de eveniment nu a mai văzut Monaco de la căsătoria părinților lui Albert, prințul Rainier și actrița Grace Kelly, în 1956.
Deși suma este extraordinar de mare, nu este cea mai scumpă nuntă a tuturor timpurilor. Potrivit Forbes, cel mai costisitor astfel de eveniment a fost căsătoria ficei lui Lakshmi Mittal cu un bancher indian. Valoarea: 78 de milioane de dolari. De scumpă ce-a fost, a intrat în Cartea Recordurilor. Nunta Vanishei Mittal a avut loc în 2004, în Franța. Petrecerile au ţinut, ca-n povești, cinci zile și cinci nopți,  în Vaux le Vicomte, un castel din secolul al 17lea, și la celebrul Palatul Versailles.
Bugetul celei mai așteptate nunţi a acestui an, cea a prințului William cu Kate Middleton, a fost estimat la 50 de milioane de dolari. Mireasa a purtat o rochie a designerului Alexander McQueen, iar la petrecerea celor doi miri au luat parte peste 2.000 de invitați.
Nici nunta miliardarului rus Andrei Melnichenko, fondatorul băncii MDM, nu a fost mai prejos. Potrivit presei internaționale, mirele a “spart” 30 de milioane de dolari pentru a-și uni destinele pentru totdeauna. Melnichenko s-a căsătorit cu Aleksandra Kokotovic, fostă miss Iugoslavia, în 2005, pe Coasta de Azur, iar printre cei care au susținut recitaluri la nunta celor doi s-au numărat Christina Aquilera și Whithney Houston.
Fiu unui proprietar de hoteluri din New York, Vikram Chatwal, s-a căsătorit în 2006 cu actrița Pryida Sachdev. Petrecerile au avut loc timp ce zece zile în trei orașe (Mumbai, Udaipur și Delhi), lucru care s-a facturat cu 20 de milioane de dolari. Peste 600 de invitați au fost aduși la ceremonii cu avioane private. Printre aceștia se numără Bill și Hillary Clinton, Naomi Campbell și P. Diddy.
Patru zile a durat petrecerea de nuntă a fotbalistului Wayne Rooney cu prezentatoarea tv ColleenMcLaughlin și 15 milioane de dolari au fost cheltuite pentru evenimentele din Itallia, țara unde s-a desfășurat, în 2008. Cuplul și-a recuperat o parte din bani printr-un parteneriat cu revista OK căreia i s-a permis să fie prezentă la nuntă și să-i fotografieze pe miri, în exclusivitate.
Nunta fetei bossului de la Louis Vuitton Monet Hennessy (LVMH) a costat șapte milioane de dolari și a avut loc în 2005. Delphine Arnault s-a căsătorit cu Alessandro Vallarino Gancia în Franța, un tânăr care face parte din dinastia Gancia, recunoscută pentru afacerile cu vin. Rochia de mireasă a fost creată de Galliano și a fost decorată cu 5.000 de trandafiri. Revista Harper’s Bazaar a catalogat acest eveniment drept nunta anului 2005.
Nici nunta lui Chelsea Clinton cu bancherul Mark Mezvinsky,  din 2010 nu a ieșit din topul celor mai scumpe astfel de evenimente. Factura plătită de Clinton a fost de 5 milioane de euro. Printre extravaganțele nunții se pot nominaliza tortul de 11.000 de dolari sau corturile pentru recepție prevăzute cu aer condiționat (600.000 de dolari).
În 2002, când Liza Minelli s-a căsătorit cu David Gest, ceremonia de nuntă a costat 3,5 milioane de dolari, fiind de altfel cea mai scumpă petrecere a unei vedete. La eveniment au luat parte 850 de invitați, printre care regretaţii Michael Jackson și Elizabeth Taylor. Unul dintre torturi a costat 40.000 de dolari, iar banii cheltuiți doar pe ornamentele florale au fost 700.000 de dolari. Pe cât de scumpă a fost această nuntă, pe atât de repede s-a terminat și mariajul celor doi care s-a încheiat cu un divorț pecetluit în 2003.
O altă nuntă scumpă şi care s-a terminat cu un divorț rapid a fost cea a lui Paul McCartney și Heather Mills.  Trei milioane de euro au plătit cei doi în 2002 pentru petrecerea care a avut loc în Irlanda. Au fost aproximativ 800 de invitați, iar show-ul de artificii a costat 150.000 de dolari. În 2008 cuplul a divorțat, iar mireasa s-a ales cu o avere de 50 de milioane de dolari în urma separării.
Un alt eveniment, cel în urma căruia frumoasa actriță Elizabeth Hurley s-a cununat cu omul de afaceri indian Arun Nayar, a costat 2,5 milioane de dolari și a avut loc în Anglia și India, în 2007. Peste 300.000 de dolari a costat închirierea avioanelor, 100.000 de dolari cazarea invitaților, iar camera nupțială din India a fost 10.000 de dolari.
Extravagantă a fost și nunta lui Tom Cruise cu Katie Holmes. A costat două milioane de dolari și a avut loc în apropierea Romei, într-un castel din secolul al 15 lea. Mireasa a purtat o rochie creată de Giorgio Armani, iar Andrea Boccelli a susținut un recital la nunta celor doi. Potrivit Forbes, nunta celor doi este cea mai extravagantă avută vreodată de niște vedete.
Ultimul, dar nu cel din urmă, milionarul american Donald Trump a plătit un milion de euro în 2005 pe nunta sa cu Melania Knauss. Un eveniment opulent după cum l-a caracterizat presa, luând în calcul că numai rochia miresei, o creație Dior, a costat 200.000 de dolari. Factura totală a fost de peste un milion de euro, iar cei doi sunt încă și astăzi împreună.

Niciun comentariu: