duminică, 3 iulie 2011

BAsiStii CARE VOR SA TRECEM PRUTUL,CATI BANI DAU PE BASARABIA?

Băsiștii care vor să trecem Prutul, câți bani dau pe Basarabia ?

Cred că dl. Theodor Baconski a tradus mesajul MAE rus la fel cum a numărat voturile, la Paris. Mie mi se pare că ”bravadă nerușinată” ar trebui citit ”fanfaronadă nerușinată”. Agresiunea verbală avea sens, dacă erai vreo Chină sau vreo Americă. Să te rățoiești la o mare putere când tu abia poți opri trei barcaze turcești să-ți braconeze apele teritoriale, e folclor. ”Cu pantalonii rupți în cur și la fete dai bonjur!”. Unde mai pui că ai putea fi homosexual! La câte ”reevaluează” și îmbârligă Traian Băsescu, de ce-ar fi cinstit când își afișează  dușmănia față de ruși?
val valcu, dcnewsAre vreun efect să înjuri Rusia, altul decât strângerea de voturi, aici, în România? Bulgarii sunt în NATO, ca noi, s-au bătut pe bazele americane, cu noi, și au o relație mult mai bună cu rușii decât noi. Polonezii vând în Rusia produse agricole de 5 miliarde de euro, anual. Nemții...
De fapt, Traian Băsescu își continuă programul electoral  de-o viață. Să construiești un sistem agricol modern, care să fructifice avantajele țării noastre, concurându-i pe  polonezi, e greu. Să-i faci pe câțiva fraieri, din vorbe, pare a fi ușor.
Ba chiar și unii intelectuali au pus cavitatea bucală (să nu spunem botul, când vorbim de colegii lui Funeriu). Domnilor, să nu lăsăm ura față de Traian Băsescu să ne întunece rațiunea, au sărit aceștia. O fi președintele un palavragiu, dar Basarabia rămâne o problemă, să ne reconsiderăm istoria bla, bla, bla.
Dacă ai avea creștere economică la fel ca Polonia sau Turcia, dacă ai trăi din excedentul comercial, ai putea să te gândești la unirea cu Basarabia. Pentru că acest lucru necesită foarte mulți bani. Germania Federală nu s-a înjurat cu rușii, în 1990, ci a plătit retragerea lor din Germania de Est, iar apoi a plătit din greu reunificarea. Mărcile de hârtie ale DDR, bune doar la Monopoly,  au fost schimbate cu valuta forte care era DM, la un curs de 1:1. Pensiile  esticilor au început să fie plătite de vestici. Un program gigantic de investiții a pornit, de la infrastructură la administrația locală și la unitățile productive. Fiecare german a știut cât va achita, din buzunar, și a acceptat costurile.
Dacă patrioților de cârciumă, care azi vor să treacă Prutul, li s-ar cere câteva mii de euro, de căciulă,  ar mai fi la fel de entuziaști? Când pensionarii nu au bani de pâine, iar Boc le reproșează de două ori pe an că îngroapă statul în datorii din cauza lor, cum se vor unifica sistemele de pensii din cele două țări?
În timp, printr-un efort pe care națiunea română trebuie să și-l asume. Nu cred că avea nevoie de scandalul generat de Băsescu un astfel de plan pe termen lung ( legat în primul rând de performanța economică, dar și de strategiile de ”cucerire” spirituală a populației din Basarabia).  Nicolae Ceaușescu  și-a adus aminte de Basarabia taman când Gorbaciov dorea să-l schimbe din funcție. Acum, Băsescu depinde de voturile spălaților pe creier, care ar trebui să-i mai ofere doi ani de mandat, blocând USL sub 50 la sută. Așa că folosește aceeași strategie.
În loc de pâine, oferă poporului circul mare cu Moscova.  Are pitic, dresor de pedelei, înghițitori de flăcări și de rahat, scamatori care fac să dispară miliarde. O mai avea public?

Niciun comentariu: