marți, 5 iulie 2011

SEPARATISTII DE LA TIRASPOL ATACA ROMANIA ,DATORITA DECLARATIILOR LUI TRAIAN BASESCU DE LA B1TV!


Separatiştii de la Tiraspol condamnă declaraţiile lui Traian Băsescu despre trecerea Prutului




Ministerul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol a condamnat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind trecerea Prutului în 1941, relatează portalul Moldova Azi, preluat de Mediafax.ro.
Potrivit Tiraspolului, prin această declaraţie, Băsescu indică "disponibilitatea Bucureştiului de a repeta crimele condamnate de Tribunalul de la Nurnberg, crime în urma cărora pe teritoriile din Moldova, Transnistria, Ucraina şi Rusia, ocupate de fasciştii români, au fost exterminaţi sute de mii de locuitori paşnici".
"În aceste condiţii, ne miră lipsa unei reacţii din partea conducerii Moldovei la declaraţiile oficialilor români. Autorităţile Moldovei trebuie să stabilească clar ce înseamnă, în opinia lor, trecerea Prutului de către trupele române - ocupaţie sau eliberare? Tăcerea în această situaţie ne determină să presupunem că Guvernul de la Chişinău este de acord cu această disponibilitate explicită a Bucureştiului de a ocupa teritoriul Republicii Moldova. O asemenea poziţie este o nouă confirmare a diferenţei în aprecierile şi relaţiile dintre Transnistria şi Moldova atât faţă de trecutul istoric, cât şi faţă de viitorul popoarelor", consideră diplomaţia de la Tiraspolul.
"Încercările de a revizui faptele istorice şi de a justifica crimele împotriva umanităţii ale Germaniei hitleriste şi ale aliaţilor săi sunt inadmisibile. Refuzul unor persoane oficiale sau a unor ţări de a învăţa lecţia de istorie poate afecta serios stabilitatea pe întreg continentul", se arată în declaraţie.

Niciun comentariu: