luni, 29 august 2011

REGIMUL GADDAFI AR FI EXECUTAT 50.000 DE LIBIENI,IN ULTIMILE LUNI!

Regimul lui Ghaddafi ar fi executat 50.000 de libieni, arestati in ultimele luni.

Peste 10.000 de detinuti au fost eliberati din inchisorile regimului colonelului Muammar Ghaddafi de la preluarea controlului asupra Tripoli de catre rebeli, dar aproape alti 50.000 sunt inca disparuti.  
"Numarul persoanelor arestate in utimele luni (de regim) este estimat intre 57.000 si 60.000", a declarat colonelul Ahmed Omar Bani, in cursul unei conferinte de presa la Benghazi, citat de stirileprotv.ro.

"Intre 10.000 si 11.000 de prizonieri au fost eliberati efectiv" de la preluarea controlului asupra Tripoli de catre rebeli. "Acest lucru ridica o intrebare grava libienilor. Unde sunt ceilalti prizonieri?", s-a intrebat colonelul Bani.
El si-a exprimat profunda ingrijorare cu privire la soarta lor, in timp ce "multi locuitori din Tripoli descopera in acest moment gropi comune in jurul fostelor centre de detentie si al inchisorii Abu Slim".
Intrebat daca este posibil ca acesti prizonieri sa fi fost ucisi, colonelul a raspuns: "este evident, diferenta dintre cele doua (cifre) este enorma".
"Ar fi o catastrofa daca s-ar dovedi ca au fost ucisi", a adaugat el, dand asigurari: "avem numele persoanelor care stiu ce s-a intamplat cu detinutii la Tripoli si la periferia acestuia, aceste persoane sunt in prezent cautate de fortele noastre de eliberare".
"Invitam orice persoana care dispune de informatii despre prizonieri sa vina sa ni le furnizeze cat mai curand, altfel va fi considerata complice la aceste crime", a avertizat Bani.
"A venit timpul ca cei care au pretextat ca le este teama sa vorbeasca sa vina sa depuna marturie despre crimele care au fost comise", a subliniat el.












Aproximativ sase explozii violente s-au auzit in noaptea de duminica spre luni la Tripoli, imediat dupa survolarea capitalei libiene de catre un avion al NATO.
Deflagratiile, indepartate, s-au produs cu putin timp inainte de ora 01.00 (02.00 ora Romaniei), in timp ce rebelii libieni sarbatoreau victoria in oras, ca in fiecare seara, lansand rafale de arme automate in aer.
Dupa explozii, tirurile de bucurie ale rebelilor s-au intrerupt timp de mai multe minute, determinand revenirea unui calm neobisnuit in Tripoli, inainte de a se relua mai moderat.
Luptele s-au incheiat la Tripoli, dar cateva grupuri izolate de forte loiale lui Ghaddafi inca mai lovesc sporadic, in principal in cursul noptii, potrivit rebelilor.
Violenta exploziilor sugereaza prezenta fortelor pro-Ghaddafi in apropiere de capitala, unde rebelii au preluat controlul, marti, asupra complexului lui Muammar Ghaddafi, de unde acesta a condus Libia timp de 42 de ani.

Niciun comentariu: