vineri, 5 august 2011

MANUELA,"AMICA DE JACUZZI" A LUI BACONSCHI,AMBASADOR IN ARGENTINA!

Manuela, “amica” lui Baconschi, ambasador în Argentina



Manuela Vulpe, fost ambasador al României în Mexic, a fost numită, prin decret prezidenţial, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Argentina. Diplomatul în cauză a fost, în urmă cu patru ani, subiectul unui megascandal de presă, după ce pe site-ul www.spiritofromania.com au fost publicate mai multe schimburi de e-mail-uri între Manuela Vulpe şi actualul ministru de externe, Teodor Baconschi.

Potrivit sursei citate, în data de 20 decembrie 2006, Manuela Vulpe îi scria lui Baconschi, acesta deţinând funcţia de consilier prezidenţial, un e-mail în care îi destăinuia: “Aseară am făcut o baie, în noua cadă (tip jacuzzi) din noua reşedinţă. Gândindu-mă la tine, am evocat - şi trăit - moment din vechea baie (tip jacuzzi) din fosta Australia. Manuela”.  Aceeaşi sursă mai publică o parte a corespondenţei purtate de Manuela Vulpe cu fostul consilier al primului-ministru Tăriceanu, Dorin Marian, legat de un apartament al RA-APPS, situat în strada Mihai Eminescu, din Bucureşti. “Te rog, convinge-l pe domnul PM nu facă excepţii pentru blocurile din Eminescu!! Te sărut”, i-a scris Vulpe lui Dorin Marian.
În urma scandalului, în 31 august 2007, purtătorul de cuvânt de la acea vreme al MAE, Ilie Bănică, declara că procedura de rechemare a ambasadoarei României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost declanşată, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de către preşedintele Traian Băsescu. Cu toate acestea, ea a  rămas în post până în primăvara anului 2011.

Niciun comentariu: