sâmbătă, 6 august 2011

IULIA TIMOSENKO,FOSTUL PREMIER AL UKRAINEI A FOST ARESTATA!

Iulia Timosenko a fost arestata. Fostul premier al Ucrainei risca sapte ani de inchisoare.

Justitia ucraineana a ordonat plasarea in detentie preventiva a fostului premier Iulia Timosenko, informeaza AFP. Timoşenko, judecată pentru un contract semnat cu Rusia în 2009, a cerut în cursul audierii de vineri ca declaraţiile actualului şef al Guvernului de la Kiev, Mikola Azarov, să fie traduse din limba rusă în ucraineană.
Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, judecată pentru un contract semnat cu Rusia în 2009, a fost arestată, informează Ria Novosti.
In cursul audierilor desfasurate vineri la Kiev, judecatorul Rodion Kireiev a decis sa dea curs solicitarii Parchetului de plasare a liderei opozitiei ucrainene in arest preventiv.
Iulia Timoşenko e suspectată că ar fi utilizat ilegal fonduri de aproape 290 de milioane de dolari din buget

Fostul premier susţine însă că banii sunt în continuare în vistieria statului şi a dat de înţeles că este o victimă a facţiunii pro-ruse care conduce acum Ucraina. Dacă va fi inculpată oficial, Timoşenko riscă peste şapte ani de închisoare.

Parchetul General de la Kiev a decis, în decembrie 2010, consemnarea ei la domiciliu, fiind cercetată pentru abuz de putere.

În mai 2010, Parchetul ucrainean a demarat o primă anchetă împotriva lui Timoşenko, pentru tentativă de corupere a judecătorilor Curţii Supreme. Potrivit anchetatorilor, ea ar încercat în 2003 să dea mită pentru a obţine eliberarea unor apropiaţi şi foşti colaboratori.

Niciun comentariu: