vineri, 19 august 2011

POLITIA IMPIEDECA O MANIFESTATIE GAY IN TIMPUL VIZITEI PAPEI LA MADRID!

Poliţia împiedică o manifestaţie a homosexualilor în timpul vizitei Papei la Madrid

Poliţia a împiedicat joi o manifestaţie a aproximativ 100 de homosexuali, bărbaţi şi femei, care intenţionau să se sărute în momentul trecerii Papei Benedict prin Madrid.
Manifestanţii au prevăzut ca protestul să aibă loc pe strada Serrano, pe unde Papa urma să treacă joi seara, la bordul papamobilului, în drum spre locul ceremoniei de bun venit, în centrul Madridului.
Ajunşi la câteva sute de metri de locul convenit, cu aproximativ o oră înainte de trecerea Papei, protestatarii s-au întâlnit cu un cordon de poliţişti şi au început să se disperseze în grupuri mici, urmărite de poliţişti.
Aproximativ 50 dintre ei s-au sărutat în faţa poliţiştilor, care erau mai numeroşi decât manifestanţii. La mică distanţă, un grup de tineri pelerini catolici striga “Acesta este tineretul Papei”, fiind ţinut la distanţă de manifestanţi de către poliţie.
Manifestaţia este rezultatul organizarii pe Facebook a unui grup de apărători ai drepturilor homosexualilor , creat în marja mişcării “indignaţilor”, care protestează faţă de consecinţele crizei.
Şedinţa de sărutări, similară celei cu care a fost primit Papa Benedict al XVI-lea la precedenta sa vizită în Spania, în noiembrie 2010, viza să protesteze faţă de “fundamentalismul Bisericii Catolice” şi de “condamnările moralizatoare ale sexualităţii” exprimate de Vatican.

Niciun comentariu: