miercuri, 3 august 2011

FENECHIU ATAC DUR LA BASESCU:SA CITEASCA LEGEA PARTIDELOR,ALIANTA ELEECTORALA ARE SITUATIA JURIDICA DE PARTID!

Fenechiu: Băsescu să citească Legea partidelor, alianţa electorală are situaţia juridică de partid

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, miercuri, că îl invită pe şeful statului, Traian Băsescu, să citească Legea partidelor politice, unde se arată că o alianţă electorală, aşa cum este USL, are o situaţie juridică similară unui partid politic.
"L-aş ruga pe domnul Traian Băsescu să citească şi Legea partidelor politice, să vadă că alianţele electorale au aceeaşi situaţie juridică ca şi partidele politice. Asta este diferenţa între cele două tipuri de alianţe care se pot face. Noi (USL - n.r.) suntem o alianţă înregistrată la tribunal, ceea ce se supune aceleiaşi abordări ca la un partid politic", a spus Fenechiu, comentând afirmaţiile şefului statului referitoare la desemnarea premierului, scrie Mediafax.
Fenechiu a precizat că Traian Băsescu este disperat că va pierde puterea şi, în consecinţă, încearcă toate abordările politice pentru a-şi linişti "armata" din jurul său.
"Armata sa este la un pas de a fugi. Traian Băsescu, dacă-şi pierde armata, este un învins care va trebui să plătească pentru tot ceea ce a făcut în perioada aceasta. De aceea încearcă să-şi liniştească armata, dându-i diverse motive de acest tip, puerile", a spus Fenechiu.
Solicitat să comenteze şi afirmaţiile şefului statului legate de o viitoare alianţă a PDL cu PNL şi UDMR, Fenechiu a apreciat că lui Traian Băsescu nu-i va mai ieşi, de acum înainte, niciun plan.
"Traian Băsescu a manipulat opt ani de zile România şi pe români, a făcut ce a vrut pofta lui, dar de realizat nu a realizat nimic, decât o ţară în care a reuşit să-i învrăjbească pe toţi, unul împotriva celuilalt. Cred eu că această perioadă s-a terminat şi cred eu că nu-i mai iese nimic. A încercat în ultimul timp foarte multe planuri, nu i-a ieşit niciunul din ele. Nu-i va ieşi nici acest plan, acela de a dezinforma românii şi de a le da speranţă oştenilor lui că vor rămâne la guvernare prin tertipuri. S-a terminat, gata", a spus Fenechiu.
El a adăugat că îi doreşte lui Traian Băsescu sănătate şi o pensie liniştită.
"Îi urez multă sănătate lui Traian Băsescu, să aibă o pensie liniştită", a spus vicepreşedintele liberal.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1TV, comentând procentele USL din sondaje, că în Constituţie se vorbeşte, legat de desemnarea premierului, despre partidul care câştigă majoritatea absolută, şi nu despre alianţe.
Întrebat de moderatoare dacă, după alegerile parlamentare din 2012, poate coabita cu un guvern format din membrii actualei opoziţii, şeful statului a amintit că a "coabitat cu Guvernul Tăriceanu, susţinut de PSD".
"Sigur că nu-mi convine. Nu mi-ar conveni situaţia, dar electoratul va decide în ce formule se vor aşeza lucrurile. Dar, oricum, trebuie citit cu multă atenţie articolul 103 din Constituţia României. (...) Să fie atenţi că în Constituţia României se vorbeşte de partidul care obţine 51%, nu de alianţe. Se înregistrează ca alianţă. Dacă fuzionează, este altceva – PSD cu PNL", a atenţionat Băsescu.
Preşedintele a declarat, de asemenea, că dacă ar fi întrebat ce combinaţie ar vedea posibilă şi utilă pentru România după alegerile din 2012, s-ar pronunţa pentru o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi cu un premier care " în mod minimal să nu-şi vând onoarea pentru a-şi ţine scaunul".

Niciun comentariu: