marți, 9 august 2011

OBAMA :USA A FOST INTOTDEAUNA O TARA CU RATING DE TRIPLU A,IN CIUDA RETROGRADARII!

Obama: SUA a fost întotdeauna o ţară cu rating de triplu A, în ciuda retrogradării
 

Obama: SUA a fost întotdeauna o ţară cu rating de triplu A, în ciuda retrogradării
Obama vrea să insufle optimism
Presedintele Barack Obama a respins, luni, retrogradarea acordată, pentru prima dată în istorie, ratingului de creditare din SUA. El a încercat să linişească investitorii şi publicul spunând că liderii naţiunii trebuie doar să arate mai mult "bun-simţ şi compromis" pentru a atenua acumularea datoriilor, anunţă washingtonpost.com, care citează Associated Press preluată de Realitatea.net.
Presedintele Barack Obama a respins, luni, retrogradarea acordată, pentru prima dată în istorie, ratingului de creditare din SUA.
Barack Obama a declarat luni, la casa Albă, că SUA a fost întotdeauna o ţară cu rating de triplu A, în ciuda retrogradării anunţate de agenţiile de rating. "Pieţele se vor ridica şi vor cădea. Dar este vorba despre Statele Unite ale Americii. Indiferent de ceea ce ar putea spune vreo agenţie de rating, am fost şi vom fi întotdeauna o ţară cu rating triplu-A", a afirmat preşedintele american.

El a adăugat că nu era nevoie de o agenţie de rating pentru a spune că sistemul politic a avut probleme de funcţionare.

În discursul său de la Casa Albă, cu privire la retrogradarea dată de agenţia Standard & Poor's (S&P), Obama a reînnoit un apel către Congres de a lua măsuri în luna septembrie pentru crearea de locuri de muncă şi pentru a "amortiza" efectul unei economii încă slabe asupra americanilor.

Obama a declarat că pieţele financiare din întreaga lume încă mai cred că nivelul SUA este este triplu A şi că marii investitorii ai lumii sunt de acord cu acest lucru.

Niciun comentariu: