luni, 1 august 2011

EMIL BOC:MEMBRII COALITIEI NU AU DISCUTAT DESPRE MAJORAREA SALARIILOR LA 1 OCTOMBRIE!


Emil Boc: Membrii coalitiei nu au discutat despre majorarea salariilor la 1 octombrie


Premierul Emil Boc a declarat astazi, la finalul sedintei BPN al PDL, ca liderii coalitiei nu au luat in discutie o eventuala majorare a salariilor bugetarilor incepand cu luna octombrie 2011, asa cum se vehiculase anterior.
 
"Legat de eventuala majorare a salariilor incepand din luna octombrie, nu a fost o asemenea discutie in cadrul coalitiei. Obiectivul nostru este ca incepand din 1 ianuarie sa incepem recuperarea salariala, dar aceasta depinde de crestere economica, de incadrarea in plafonul pentru bani alocati pentru 2012 si aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului pentru anul 2012", a declarat Boc.
 
O declaratie similara a avut si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, care a precizat ca este prematur sa se vorbeasca despre majorarea salariilor, el precizand din nou ca rectificarea bugetara vizeaza bani pentru investitii si plata arieratelor.
 
La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca in sedinta de dimineata a coalitiei nu s-a discutat despre cresterea salariilor, ca "nimeni nu are in intentie ca de la 1 octombrie sa existe o crestere a salariilor" si ca nimeni din coalitie "nu a dat semne de slabiciune populista".
 
Anterior, Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, anunta ca in sedinta de astazi a Coalitiei s-a decis majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, procentul avut in discutie fiind de 5%.

Niciun comentariu: