duminică, 21 august 2011

PREZENTA REDUSA LA VOT IN ALEGERILE PARLAMENTARE PARTIALE!

Prezenţa redusă la vot în alegerile parlamentare parţiale: 10,85% în Neamţ, 3,37% în Maramures.

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale pentru Camera Deputaţilor a fost, duminică, la ora 10.00, de 10,85% în Colegiul uninominal 6 Neamţ şi de 3,37% în Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform datelor furnizate MEDIAFAX de autorităţile electorale locale.
Prezenţa redusă la vot în alegerile parlamentare parţiale: 10,85% în Neamţ, 3,37% în Maramureş (Imagine: Mediafax Foto)
"Prezenţa la vot, la ora 10.00 în Colegiul uninominal 6 Camera Deputaţilor, Circumscripţia electorală 29 - judetul Neamţ a fost de 10,85%", conform Biroului Electoral de Circumscripţie Neamţ.La rândul său, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Maramureş, Oana Istrate a precizat, pentru MEDIAFAX, că prezenţa la vot în Colegiul 2 a fost de 3,37%, respectiv 3,23% în mediul urban şi 3,84% în mediul rural.
Conform televiziunilor de ştiri, la una dintre secţiile de votare din Colegiul 2 Maramureş, locţiitorul preşedintelui secţiei a votat, deşi nu avea acest drept, atribuţiile sale fiind retrase şi la una dintre secţiile Colegiului 6 Neamţ alegătorii au fost aduşi la vot în mod organizat, cu microbuzul, acestea fiind singurele evenimente semnalate până în prezent.
Peste 135.000 de cetăţeni cu drept de vot din judeţele Neamţ şi Maramureş sunt aşteptaţi la urne duminică, la alegeri parţiale în urma cărora vor fi atribuie două mandate de deputat.
Cele două locuri, ambele aparţinând PSD, au devenit vacante după decesului deputatului PSD Victor Surdu, ales în anul 2008 deputat în Colegiul uninominal 6 (Neamţ), şi după ce deputat PSD Catalin Cherecheş (ulterior membru PNL), ales în Colegiul Colegiul 2 (Maramureş), a optat pentru funcţia de primar al Municipiului Baia Mare.
În judeţul Neamţ, în Colegiul uninominal 6, concurează în aceste alegeri parţiale, din partea PSD, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, susţinut de USL. Principalul său rival în competiţia pentru obţinerea unui mandate de deputat este Adrian Radulescu, sustinut de PDL, actual secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
În acest colegiu sunt aşteptaţi să se prezinte la urne un număr de 57.508 de alegători cu drept de vot. Pentru alegerile parţiale au fost organizate 82 de secţii de votare, într-un număr de 19 comune - Bîrgăuani, Bodeşti, Boteşti, Dragomireşti, Dulceşti, Făurei, Girov, Grumăzeşti, Horia, Negreşti, Petricani, Războieni, Ruginoasa, Secuieni, Ştefan cel Mare, Trifeşti, Tupilaţi, Ţibucani şi Văleni.
În Colegiul 2, din Maramureş, concurează, din partea PSD, Florin Tătaru, susţinut de USL. El o are drept contra-candidată pe Mariana Pop (PDL). În cursă s-au mai înscris alţi doi competitori - Mircea Dolha (Partidul Ecologist Român) şi Horsza Felician Emil, reprezentând Partidul România Mare.
Pentru alegerile parţiale din data de 21 august, în judeţul Maramureş (zona Baia Mare-Est), au fost organizate un număr de 79 de secţii de votare, care acoperă o parte din municipiul Baia Mare, oraşul Şomcuta Mare şi un număr de şapte comune - Cerneşti, Coaş, Copalnic Mănăstur, Dumbrăviţa, Groşi, Remetea Chioarului şi Săcălăeni.
În acest colegiu, pe listele electorale permanente sunt înscrişi 77.731 cetăţeni cu drept de vot.

Niciun comentariu: