joi, 17 noiembrie 2011

SKY NEWS:LIGA ARABA II DA SIRIEI UN ULTIMATUM DE TREI ZILE!

Liga Araba i-a dat Siriei inca trei zile pentru a opri masurile sangeroase de represiune impotriva manifestatilor anti-regim, a anuntat premierul Qatarului. In cazul in care Damascul nu va fi cooperant, impotriva Siriei vor fi adoptate sanctiuni, a precizat oficialul, aratand ca statele Arabe au ajuns la capatul rabdarii.
Siria Siria
Sursa imagine: state.gov.jpg
Presiunea internationala impotriva regimului lui Basharal-Assad s-a intensificat, dupa ce Franta si Marocul si-au retras ambasadorii de la Damasc, iar Liga Araba a decis suspendarea Siriei din grupul format din 22 de natiuni. In replica, sustinatorii presedintelui sirian au atacat miercuri, in capitala, ambasadele Emiratelor Arabe Unite si a Marocului. Violentele au escaladat in Siria in ciuda faptului ca autoritatile au prom, la 2 noiembrie, ca vort inceta atacurile la adresa protestatarilor, vor elibera detinutii politici si le vor permite jurnalistilor si militantilor pentru drepturile omului sa intre in tara.
“Ce s-a intamplat in Siria este foarte trist pentru noi toti. Nu putem accepta ca oamenii sunt ucisi in felul acesta. Actionam pentru a stopa varsarile de sange”, a declarat premierul Qatarului, Hamad bin Jassim, a carui tara s-a declarat ferm in favoarea izolarii Siriei. “Guvernul sirian trebuie sa aplice planul Ligii Arabe”, a subliniat oficialul citat de Sky News.
O pozitie transanta impotriva regimului de la Damasc a fost adoptata si de Turcia, care a amenintat ca, in cazul in care autoritatile vor continua politica actuala, va taia alimentarea cu energie electrica a Siriei. "La momentul actual le furnizam electricitate. Daca insa nu renunta la actuala politica, am putea fi fortati sa reexaminam aceste decizii", a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz.

Niciun comentariu: