duminică, 27 noiembrie 2011

MEDIAFAX:JURNALISTA POSTULUI FRANCE 3 CAROLINE SINZ AGRESATA IN EGIPT A REVENIT LA PARIS UNDE VA DEPUNE PLANGERE!

Jurnalista franceză agresată în Egipt a revenit la Paris şi va depune plângere

Jurnalista postului France 3 Caroline Sinz, lovită şi agresată sexual joi de bărbaţi în civil, în timpul manifestaţiilor din Cairo, a revenit la Paris sâmbătă şi va depune o plângere, au anunţat surse pentru AFP, citate de MEDIAFAX.
Caroline Sinz
Caroline Sinz
Sursa: guardian.co.uk
Conform soţului său, de asemenea jurnalist la France 3, Caroline Sinz va merge în cursul după-amiezii la institutul medico-legal din Paris pentru examinări, înainte de a depune plângere pentru violenţele la care a fost supusă în Egipt.
La coborârea din avion, jurnalista a fost sunată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care a avut cu ea o discuţie "destul de lungă", a precizat soţul acesteia.
Palatul Elysee a confirmat convorbirea telefonică între Sinz şi Sarkozy, fără a oferi detalii.
Înaintea revenirii la Paris, Caroline Sinz a declarat petru AFP că ea şi cameramanul său, Salah Agrabi, au fost atacaţi pe o stradă care duce din piaţa Tahrir la Ministerul de Interne.
"Eram în mijlocul filmării pe strada Mohamed Mahmoud când am fost asaltaţi de tineri de paisprezece-cincisprezece ani", a povestit aceasta. "Am fost bătută de o gaşcă de tineri şi adulţi care mi-au rupt hainele" şi care au continuat cu atingeri ce corespund "definiţiei violului", a spus aceasta.
Cei doi au fost separaţi unul de celălalt. "Am fost agresaţi de o mulţime de persoane. Mi-au dat jos hainele şi m-au atins într-un mod care corespunde definiţiei de viol", a explicat corespondenta France 3.
După trei sferturi de oră, ea a fost salvată de egipteni prezenţi la faţa locului.
Această agresiune, precum şi cele care au vizat alte două jurnaliste în Egipt, au fost condamnate de guvernul francez, de presă şi de asociaţiile pentru apărarea presei.

Niciun comentariu: