sâmbătă, 26 noiembrie 2011

DCNEWS:ELICOPTERE NATO AU UCIS 25 DE PAKISTANEZI!

Elicoptere NATO au ucis 25 de pakistanezi

Autorităţile pakistaneze au acuzat trupele aeriene NATO de uciderea a 25 de soldaţi, după ce au tras asupra unui post militar de la graniţa cu Afganistanul.

Reprezentanţii NATO au admis că a avut loc un ”incident” în apropierea graniţei pakistaneze şi au declarat că urmează să desfăşoare o investigaţie asupra cazului, anununţă BBC News. Presupusul atac a avut loc la punctul de cotrol Salala, la 2,5 kilometri de graniţa cu Afganistanul în jurul orei locale 2:00, conform Reuters.
În cazul confirmării atacului relaţiile americano-pakistaneze aflate sub tensiune după uciderea în luna mai a lui Osama Bin Laden,  s-ar putea complica. Autorităţile pakistaneze au închis deja punctul de trecere al livrărilor NATO la graniţa cu Afganistanul şi aproximativ 40 de tancuri şi camioane au fost reîntoarse din drum.
Masood Kausar, guvernatorul  provinciei din nord-vestul ţării  a condamnat atacul într-o declaraţie publicată de agenţia de ştiri AFP."Astfel de atacuri transfrontaliere sunt inacceptabile şi intolerabile", a precizat acesta, adăugând că guvernul s-ar putea ocupa de caz lansând o proprie investigaţie
Trupele pakistaneze luptă împotriva talibanilor în regiunea de frontieră. Sute de militanţi au opus rezistenţă tentativelor forţelor de securitate de a-i îndepărta din regiunile sudice şi sud-estice ale zonei. SUA, la rândul lor, atacă de câteva luni militanţii din zonele tribale ale Pakistanului. Anul trecut avioanele americane au ucis accidental doi pakistanezi în apropiere de graniţă, determinând autorităţile să limiteze accesul livrărilor NATO.

Niciun comentariu: