miercuri, 30 noiembrie 2011

GHIMPELE.ro:REALITATEA A INTORS ARMELE.DIN NOU IN SLUJBA LUI AUGUSTUS!

Realitatea a intors armele. Din nou

Nu-i tocmai o noutate. De ceva vreme RealitateaTV dadea semne de dezghet in relatia cu Puterea. Numai ca, de cateva zile, echipa din Willbrook a renuntat la rusine si s-a apucat temeinic de spalat cadavre.  Si, pentru a marca un nou inceput, duminica i-au avut ca invitati in principalele emisiuni de seara pe Elena “Gabriela” Udrea si Sebastian “Grimm” Lazaroiu.
In ciuda unui ton aparent critic, Elenei Udrea, “Gabriela” pentru pentru intimi, i s-a oferit sansa de a-si prezenta nestingherita realizarile ministeriale la o ora de maxima audienta, in limitele minime pe care le poate oferi Realitatea, sa arate ca Opozitia, prin primarii si consilierii sai locali, este obstacolul in calea “modernizarii statului”, iar profesorii si medicii sunt etalonul coruptiei in Romania.
Bastardul  familiei “Grimm”, ratacit in Balcani, unde isi exerseaza febril talentul de narator, a fost plasat strategic in emisiunea lui Emil Hurezeanu, in incercarea de a i se mai tempera delirul manipulator. Insa, domnul Hurezeanu, insotit de zambetul sau condescendent, in loc sa-l inghesuie pe domnul Lazaroiu in limitele mereu prea stramte ale rezonabilului, i-a dat frau liber sa bata campii dupa pofta inimii. Din lehamite, obligatie sau un simt particular al umorului, moderatorul chiar a incurajat “productiile” adevaratului frate Grimm, acceptand, fara sa protesteze sau sa rada in hohote, chiar si ipoteza unei iminente aliante intre PDL-ul domnului Boc si PSD-ul domnului Ponta. Este adevarat, Sebastian Lazaroiu are vulnerabilitatea halucinanta a unui somnambul si poate ca domnul Hurezeanu a ales, protector, sa nu-l trezeasca. Pe de alta parte, oportunismul a avut intotdeauna scuza intelepciunii.
Asadar, incepand de duminica, 27 noiembrie 2011, Realitatea a revenit oficial in sistemul propagandistic al puterii. Perioada sa de fronda, mai mult sau mai putin consistenta, determinata de conflictul personal dintre Sorin Ovidiu Vantu si Traian Basescu, a luat sfarsit. Dupa trei ani de rebeliune, fiul ratacitor al regimului Basescu, intrat sub pulpana bine orientata a grupului Niro, s-a intors acasa. Veste foarte buna pentru “Gabriela”, “Grimm” si alte personaje de poveste, dar foarte proasta pentru aventuri mediatice de genul B1TV, care au incercat, fara succes, sa devina principala portavoce a regimului si care sunt acum definitiv ingropate in anonimat.
Insa, chiar daca Realitatea a intors armele, pe nisa televiziunilor de stiri, raportul opozitie-putere ramane dezechilibrat. Profitand de ratacirile si crizele identitare si de manageriat ale Realitatii, Antena3 a devenit lider incontestabil pe acest segment.
In mod obiectiv, RealitateaTV este astazi doar o umbra a statiei care, in urma cu 10 ani, redefinea spatiul media din Romania.

Niciun comentariu: