luni, 21 noiembrie 2011

AFP:ATAC TERORIST al-QAIDA DEJUCAT LA NEW YORK!

Atac terorist dejucat la New York. Simpatizant al-Qaida, arestat de poliţia americană


Atac terorist dejucat la New York. Simpatizant al-Qaida, arestat de poliţia americană
Foto: thestate.com
Alertă de atac terorist la New York. Autorităţile americane au dejucat planurile unui "simpatizant al-Qaida", care ar fi fabricat bombe pentru a ataca poliţia şi membri ai forţelor armate, informează AFP.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Jose Pimentel, un tânăr în vârstă de 27 de ani, de origine dominicană şi convertit la islam, "preconiza să utilizeze bombe împotriva maşinilor de poliţie, echipamentelor Poştei şi a militarilor care revin din străinătate".

Jose Pimentel, care se afla în vizorul poliţiei încă din anul 2009, a construit în ultimele luni trei bombe artizanale în apartamentul său, după ce a cumpărat componentele din mai multe locuri şi s-a inspirat din instrucţiunile de pe Internet.
   
Bombele nu erau complet terminate când a fost arestat sâmbătă, potrivit actului de acuzare.
   
Pimentel era un partizan al imamului radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, ucis la 30 septembrie, iar activităţile sale s-au intensificat după moartea imamului, a mai declarat comandantul poliţiei Ray Kelly.
   
Tânărul terorist era un "lup solitar", motivat de resentimentul său faţă de angajamentul trupelor americane în Irak şi Afganistan, nefacând parte dintr-un complot mai vast de origine străină.

Niciun comentariu: