miercuri, 23 noiembrie 2011

REALITATEA:LIDERII EGIPTENI DENUNTA PE TWITTER UN"MASACRU"IN PIATA TAHRIR!

Liderii egipteni denunţă pe Twitter un “masacru” în piaţa Tahrir

Mohamed ElBaradei, fostul director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică şi candidat declarat la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru sfârşitul lui iunie 2012 în Egipt, a denunţat un "masacru" în piaţa Tahrir din Cairo, în timp ce bilanţul victimelor a ajuns la 30.
piata tahrir"Gaze lacrimogene conţinând agenţi inervanţi şi muniţie de război sunt folosite împotriva civililor în Tahrir, este un masacru", a declarat el într-un mesaj publicat pe Twitter,  informează Realitatea.
În a patra zi de confruntări sângeroase între poliţie şi manifestanţi în piaţa emblematică din Cairo, Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), aflat la putere de la înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak în februarie, a organizat o reuniune cu mai multe mişcări politice.
CSFA a evocat posibilitatea de a-l numi pe ElBaradei în funcţia de premier, a declarat pentru AFP o sursă militară, dar această ipoteză nu a fost confirmată, în timp ce Guvernul lui Essam Sharaf a demisionat luni seara.
Treizeci de persoane au murit în urma confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, în timp ce violenţele continuă. Două persoane au fost ucise marţi la Cairo, afirmă comunicatul citat de agenţia oficială Mena, în timp ce contestatarii care cer armatei să renunţe la putere continuă să se confrunte cu poliţia în apropierea Ministerului de Interne, în vecinătatea pieţei Tahrir.

Niciun comentariu: