vineri, 25 noiembrie 2011

RAZBUNAREA LUI BASESCU IMPOTRIVA JURNALISTILOR INCOMOZI PRIN BRATUL ARMAT AL PROCURORULUI GENERAL CODRUTA LASCU!

Lista jurnaliștilor care pot fi interceptați și interogați în dosarul Petromservice

Codruța Kovesi, procurorul general al României, a declarat joi seara, că în dosarul devalizării Petromservice, cercetările se vor extinde și asupra ziariștilor care au luat bani ilegali de la Vîntu, aceasta evitând a nominaliza o persosană anume. Analizând acest aspect, putem afirma că lista la care se referă procurorul general este lungă și presărată cu nume sonore din presă. Scopul acestui demers nu este altul decât interceptarea convorbirilor acelor jurnaliști care sunt incomozi pentru putere.
"Dacă ei nu au ştiut de activitatea infracţională, probabil vor fi martori. Dacă au ştiut, probabil că nu vor fi martori", a afirmat Codruţa Kovesi, joi seara, la un post de televiziune, adăugând că nu poate spune mai multe. "Dacă ei nu au ştiut de activitatea infracţională, probabil vor fi martori. Dacă au ştiut, probabil că nu vor fi martori", a afirmatprocurorul general, adăugând că nu poate spune mai multe.
Sorin Ovidiu Vintu a fost patronul Realitatea TV până în luna mai, când i-a vândut-o lui Elan Schartzenberg. De-a lungul anilor,  postul Realitatea a beneficiat de aportul unor cunoscuți ziariti, care, bineînțeles, au fost plătiți din banii lui Vîntu.
Poetul Mircea Dinescu ar fi primit, de la Sorin Ovidiu Vîntu, suma de 100.000 de euro, au susținut unele surse apropiate anchetei   referitoare la prejudicierea companiei Petromservice (PSV Company). Dinescu a confirmat suma primită de la SOV, dar cu titlu de împrumut, unde a gajat cu  crama de la Potelu.
Cornel Nistorescu, a fost un timp directorul Cotidianul, SOV sponsorizând de-a lungul timpului activitatea jurnalistică a cunoscutului ziarist.
Despre Mihai Tatulici, nici nu se mai pune vorba să nu figureze la lista lui Kovesii, acesta beneficiind de aportul financiar al lui SOV încă de pe vremea FNI.
Pe lista celor care au făcut bani de pe urma lui Vîntu este și Dan Andronic, dar și Sorin Freciu, fostul președinte al Consiliului de Administrație de la Realitatea Media.
Și Sorin Roșca Stănescu ar putea fi pe lista DNA, deoarece acesta a fost directorul "Ziua", ziar ce făcea parte din trustul media al lui SOV.
Corina Drăgotescu și fostul director editorial al Realitatea TV, Cătălin Popa, au fost deja audiați la Tribunalul București,  dar în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Aceștia pot fi audiați și în dosarul Petromservice, dacă procurorii constată că există o legătură cu acest dosar.
Adrian Ursu, Doru Bușcu, Liviu Mihaiu și Emil Hurezeanu pot face si ei parte dintre lotul de ziariști ce pot fi audiați în cazul Petromservice că ar fi primit bani, deoarece au fost realizatori de emisiuni și șefi de gazete care aparțineau lui SOV.
De asemenea, nici fostul redactor-șef de la Gardianul, Alecu Racoviceanu, nu poate fi scos de sub lupa DNA în acest caz.
Nu trebuie uitat nici Ion Cristoiu, care în urma unui proces de calomnie era să piardă casa, salvarea venind tot din partea lui SOV, acesta achitănd suma pentru stingerea litigiului.
Numele enumerate reprezintă doar o mică parte din marea masa de ziariști ce poate fi asociată în dosarul devalizării Petromservice. Pe de altă parte, există și riscul ca DNA să cadă în ridicol, și nu pentru prima dată, deoarece la publicațiile controlate de SOV lucrau peste 200 de oameni, iar la Realitatea TV circa 0 mie. A-i audia pe toti aceștia în urma interceptărilor ar transforma acest dosar în al doilea caz "Mătușa Tamara".

Niciun comentariu: