duminică, 20 noiembrie 2011

AFP:DEMONSTRATII VIOLENTE DE PROTEST IN EGIPT!


Un manifestant egiptean a murit în Egipt în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul adunărilor ostile puterii militare în faţa sediului conducerii securităţii din Alexandria /nord/, a anunţat un responsabil local din Ministerul Sănătăţii.


Baha Eddin Mohamed Hussein, 25 de ani, a fost ucis şi Shadi Ali, 16 ani, a fost rănit după ce amândoi au fost loviţi de gloanţe de cauciuc, a declarat Salama Abdel Moneim, medic şi responsabil din Ministerul Sănătăţii la Alexandria, citat de agenţia oficială Mena.

În cursul dimineţii, s-au produs confruntări în Piaţa Tahrir din Cairo care s-au extins în alte oraşe. În capitală, ciocnirile violente între poliţie şi manifestanţi au făcut un mort şi 667 de răniţi.

Mitinguri au avut loc şi în alte oraţe, în special la Assuan /sud/, Alexandria şi Suez la Marea Roşie, unde zece persoane, dintre care şapte protestatari, au fost rănite, potrivit unui responsabil al securităţii.

La Cairo, în timpul nopţii, ciocnirile continuau în faţa Parlamentului şi Ministerului de Interne situate în apropierea Pieţei Tahrir, potrivit unui jurnalist al AFP.

Confruntările din Piaţa Tahrir au început după ce poliţia a încercat în timpul dimineţii să disperseze cu forţa un sit-in organizat de mai multe zile de persoane rănite în revolta antiregim de la începutul anului.

Niciun comentariu: