sâmbătă, 26 noiembrie 2011

MEDIAFAX:DANIELA ANDREESCU SEFA SGG A FOST REVOCATA DIN FUNCTIE DE CATRE BASESCU!

Daniela Andreescu a fost revocată din funcție de către premier

Daniela Andreescu  a fost revocată din funcția de secretar general al Guvernului, a declarat premierul, vineri seara, în cadrul conferinței de presă. Este o decizie administrativă și suverană, a precizat premierul.
Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că a revocat-o pe Daniela Andreescu, şefa Secretariatului General al Guvernului, în urma scandalului legat de presupusul conflict de interese. Boc a confirmat informaţiile conform cărora Andreescu ar putea fi demisă sau va demisiona.
Primul ministru a susţinut că a hotărât revocarea din funcţie a şefului SGG pe baza unei "decizii administrative suverane", fără să primească vreo informare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.
Guvernul a fost informat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG, Daniela Andreescu, prin spaţiul RA-APPS atribuit soţului acesteia, au declarat anterior surse oficiale.
După ședința de Guvern, premierul a convocat-o pe Andreescu în  biroul său  pentru o discuţie privind spaţiile RA-APPS atribuite de aceasta membrilor familiei. Discuțiile au fost tensionate, premierul țipînd de se auzea prin ușă, declarau surse din Palatul Victoria.
Surse oficiale au declarat anterior, că mai mulţi lideri din PDL i-au solicitat premierului Emil Boc să aibă o discuţie cu secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, privind spaţiile atribuite de aceasta membrilor familiei şi să o demită din funcţie în cazul în care şeful SGG nu prezintă explicaţii suplimentare "mulţumitoare".
"Liderii partidului i-au transmis premierului că explicaţiile de până în prezent ale Danielei Andreescu nu sunt mulţumitoare şi i-au cerut să discute cu aceasta şi să o demită în cazul în care aceasta nu poate prezenta alte argumente în apărarea sa", au spus sursele.

Niciun comentariu: