vineri, 18 noiembrie 2011

PREMIERUL RUS PUTIN:DISPARITIA URSS CEA MAI MARE CATASTROFA GEOPOLITICA A SECOLULUI TRECUT!

Putin: Dispariţia Uniunii este cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut


Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu veterani şi pensionari, că URSS era "marea Rusie", acuzându-l pe ultimul preşedinte al acesteia, Mihail Gorbaciov, că a "renunţat" la putere în 1991, cu o zi înainte de semnarea, prevăzută, cu Belarus şi Kazahstan, a unei noi Uniuni.
"M-am dus să îmi repar o roată, a declarat Putin despre sentimentele trăite acum 20 de ani, când persoanele de acolo m-au întrebat: eşti pentru URSS sau pentru Rusia?", a povestit Putin. Rusia, ca şi alte republici ale Uniunii Sovietice, contesta atunci puterea supremă a lui Gorbaciov.
"Le-am spus: dar este vreo diferenţă? Se numeşte altfel, dar este tot Rusia, marea Rusie", a declarat Putin.
"Li s-au spus atâtea minciuni că oamenii nu mai înţelegeau ce se întâmplă (...), li s-a promis că mâine vor trăi ca la Paris sau Londra", a adăugat Putin, care a calificat la un moment dat dispariţia URSS ca "cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut".
"La 21 decembrie (1991), Gorbaciov a semnat renunţarea la putere. Nu am avut în istoria ţării decât două momente la fel de grave, când puterea supremă a renunţat la prerogativele sale şi la responsabilitatea a ceea ce se întâmpla în ţară: ţarul - a plecat şi imediat au început aceste evenimente oribile, sângeroase - şi 1991", a continuat Putin, potrivit declaraţiilor transmise de postul de televiziune Rossia24.
La 2 martie 1917, Ţarul Nicolae al II-lea a abdicat în preajma Revoluţiei bolşevice şi a războiului civil. Mulţi ruşi îi reproşează presupusa lui slăbiciune.
Mihail Gorbaciov rămâne la rândul lui puţin popular în ţară, ruşii atribuindu-i falimentul ţării şi sărăcia lor.

Niciun comentariu: