vineri, 25 noiembrie 2011

MEDIAFAX:MOODY'S A RETROGRADAT UNGARIA LA "JUNK"!

Moody's a retrogradat Ungaria la "junk", Guvernul Ungariei acuză atacuri financiare la adresa ţării

Agenţia Moody's a redus ratingul obligaţiunilor guvernamentale ale Ungariei cu o treaptă, la "Ba1", în categoria "junk", la câteva ore după ce Standard & Poor's (S&P) a amânat o decizie privind modificarea calificativului ţării. Pe de altă parte, oficialităţile ungare sunt de parere că decizia face parte din 'atacurile financiare' la adresa ţării, scrie Mediafax.
Moody\'s a retrogradat Ungaria la
Moody's a retrogradat Ungaria la
Moody's a atribuit perspectivă negativă ratingului Ungariei, potrivit deciziei transmise de agenţia de evaluare financiară. Agenţia şi-a argumentat măsurile prin temeri legate de nivelul ridicat al datoriei de stat, perspectivele slabe de creştere economică şi incertitudinea privind capacitatea guvernului de a atinge ţintele de consolidare fiscală.

Anterior, S&P a amânat o decizie privind ratingul Ungariei, prelungind evaluarea ţării, datorită pregătirilor de la Budapesta pentru un nou acord de finanţare externă.

Ungaria a solicitat recent un nou acord de finanţare externă de la Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, după ce forintul s-a depreciat la minime istorice faţă de euro din cauza avertismentelor agenţiilor de rating.

Pe de altă parte ministerul Economiei din Ungaria a anunţat că decizia agenţiei de evaluare financiară Moody's de a scădea ratingul Ungariei până în categoria investiţiilor speculative (junk) nu are o bază reală şi face parte dintr-o serie de 'atacuri financiare' la adresa ţării.

Retrogradarea este nejustificată deoarece în pofida condiţiilor nefavorabile de pe plan extern, performanţele economice ale Ungariei s-au îmbunătăţit în ultimele 18 luni, consideră Ministerul Economiei din Ungaria.

Niciun comentariu: